Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Lode A/S –Kontrolpaketes pārdošana 82.8% akciju.
Emitents Lode, AS
Veids Līdzdalības iegūšana vai zaudēšana
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-07-23 12:14:52
Versijas komentārs
Teksts
Lode A/S –Kontrolpaketes pārdošana 82.8% akciju.
 
RĪGA – 2007. gada 20. jūlijs – Lode A/S (“Lode”), Baltijas keramisko celtniecības materiālu ražotājs, kurš ir reģistrēts Rīgas fonda biržas („RFB”) brīvajā sarakstā, šodien ir paziņojis, ka konsorcijs, ko vada grieķu uzņēmējs George Tsatsos un privātais kapitāla fonds, ko pārvalda Capital International ir ieguvis vairāk kā 82% Lode akciju.
 
Kiprā dibināta sabiedrība Lode Holdings Limited (“Lode Holdings”), kuras dibinātāji ir George Tsatsos, CIPEF un citi investori, nopirka no Lodes deviņiem ilglaicīgiem investoriem („Pārdevēji”) 1,842,315 no Lodes 2,225,138 akcijām par cenu LVL 8.99 par vienu akciju.
 
Kā to prasa RFB noteikumi, Lode Holdings izteiks obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu par atlikušajām 382,823 Lodes akcijām, nosakot vienas akcijas cenu LVL 8.99.
 
Lodei pieder četras rūpnīcas Latvijā, kas ražo apdares ķieģeļus, celtniecības ķieģeļus, keraterm blokus un citus materiālus. Lielāko daļu savas saražotās produkcijas Lode pārdod Latvijā, tomēr daudzi produkti tiek eksportēti arī uz Poliju, Krieviju, Lietuvu, Igauniju un Ukrainu.
 
Šajā darījumā IBS Prudentia Financiers, Liepa, Skopina/BORENIUS un AS SEB Latvijas Unibanka konsultēja un atbalstīja Pārdevējus. Savukārt, Lode Holdings konsultanti un atbalstītāji bija Allen & Overy un SIA Soreinen law Offices, finansējumu nodrošināja AS „Hansabanka”.
 
 
Janis Slesars, Lodes valdes priekšsēdētājs teica:
 
“Ar lepnumu varam paziņot, ka esam sasnieguši likviditāti pirmajiem Lodes investoriem, piesaistot investīcijas no vadošajām nozares kompānijām. Lodes darbinieki un produkcija šajā nozarē ir vislabākā visā Ziemeļaustrumu Eiropā. Ar George Tsatsos un viņa partneru ieguldījumu un ilgtermiņu finansiālo atbalstu no pasaules klases finansu investoru puses, Lodei ir paredzama ļoti gaiša nākotne.”
 
George Tsatsos teica:
 
"Lode ir lielisks uzņēmums ar augstas kvalitātes produkciju un tai ir liels potenciāls izaugsmei. Mums ir patiess prieks strādāt ar viņu dinamisko vadības komandu.”
 
 
Kontakti
Elena Hajiroussou, galvenais konsultants
Lode Holdings Limited
Tel: +357-22 361 1382
Faks +357-22 752 597
E-pasts: info@lode-holdings.com
 
Pielikumi