Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO jaunās bankas IT infrastruktūru uzturēs Microsoft Azure ekosistēmā
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-02-22 08:19:33
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO), kas šobrīd strādā pie jaunas bankas izveides projekta, ir izraudzījies bankas mākoņdatošanas ekosistēmu - Microsoft Azure un šajā vidē klientu attiecību un biznesa pārvaldība tiks veikta ar Microsoft Dynamics programmatūras iespējām. Šāda izvēle izdarīta, jo Microsoft piedāvā dinamiskus un modernus risinājumus, kas atbilst topošās bankas informāciju tehnoloģiju arhitektūras prasībām.

“Mums ir svarīgs daudzpusīgs pakalpojums, kas nodrošina labas integrācijas iespējas ar dažādām Microsoft un trešo pušu lietotnēm un plašas automatizācijas iespējas, lai INDEXO varētu strādāt pēc iespējas efektīvāk. Svarīgas arī iespējas elastīgi un ekonomiski izdevīgi pielāgot risinājumus ikdienā nepieciešamajiem datu apjomiem un apstrādes jaudām. Bankas lietotājiem vēlamies nodrošināt ērtu un modernu finanšu pakalpojumu pieredzi un uzskatām, ka Microsoft Azure spēs augstā kvalitātē nodrošināt tam nepieciešamos tehnoloģiskos procesus”, saka Gints Ozoliņš, INDEXO Tehnoloģiju attīstības vadītājs.

Sākot jau no pagājušā gada rudens INDEXO komanda veica apjomīgu darbu, lai izvēlētos pakalpojuma sniedzēju, kas nodrošinās CRM (Customer Relationship Management jeb klientu attiecību pārvaldības) un ERP (Enterprise Resource Planning jeb Biznesa resursu pārvaldības) risinājumu ieviešanu. CRM sistēma ietver visaptverošu klientu attiecību pārvaldības pakalpojumu, ieskaitot ar klientiem saistītu datubāžu uzturēšanu, klientu apkalpošanas un komunikācijas risinājumus, analītiku un dažādu integrāciju pārvaldību. ERP nodrošina nepieciešamos resursus finanšu sistēmai, ietverot gan grāmatvedības un ar tiem tieši saistītos procesus, gan plašāku funkcionalitāti uzņēmuma efektīvai pārvaldībai. Abu risinājumu ieviešanu nodrošinās Latvijas uzņēmums AS Digital Mind.

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un nesen iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem.

Pagājušā gada vasarā INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.  

 

Par INDEXO 

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 100 tūkstošiem klientu un vairāk kā 600 miljoniem eiro pārvaldībā. 

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību. 

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv. 

  

Par Digital Mind

Kopš 2005. gada Digital Mind palīdz lielām un vidējām organizācijām Baltijas valstīs samazināt biznesa darbības izmaksas, palielināt darbinieku produktivitāti un nodrošināt uzņēmuma noturību, digitalizējot būtiskos procesus modernās informācijas vadības sistēmās. Digital Mind risinājumi atbalsta vides – sociālās – pārvaldības (ESG) stratēģijas un ļauj klientiem dažādās nozarēs koncentrēties uz ilgtspējīgu finanšu izaugsmi, darbinieku labklājību un pozitīvu ietekmi uz sabiedrību.

Vairāk informācija pieejama www.digitalmind.lv.

 

Kontaktinformācija: 

Ieva Margeviča   
IPAS “Indexo”   
Valdes locekle, mārketinga vadītāja 
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv    
Telefons: + 371 28 636 789      

Pielikumi