Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO sasniedz 100 tūkstošu klientu skaitu un pārsniedz 600 miljonus eiro aktīvu pārvaldībā
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-01-12 09:18:12
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldnieka IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) 2. un 3. pensiju līmenī kopā, klientu skaits pirmo reizi sasniedzis 100 tūkstošus, bet aktīvi pārvaldībā pārsnieguši 600 miljonu robežu un šobrīd ir 602 miljoni eiro. Klientu skaits pēdējo 12 mēnešu laikā audzis par 46% un aktīvi pārvaldībā par 29%.  

“INDEXO pagājušajā gadā bija vienīgais no vadošajiem pensiju pārvaldniekiem Latvijā, kuram izdevās palielināt klientu skaitu un pārvaldībā uzticēto aktīvu apjomu. Šis finanšu tirgos ir izaicinošs laiks, taču klienti ir augstu novērtējuši tieši INDEXO pieeju. Turklāt, mēs redzam papildu izaugsmes iespējas tuvākajos gados. Nesen veiktais pētījums liecina, ka vēl vairāk kā simts tūkstoši Latvijas iedzīvotāju ir pozitīvi noskaņoti pret INDEXO un ir atvērti sadarbībai ar mums,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.

Socioloģisko pētījumu uzņēmuma Norstat pagājušā gada novembrī veiktā iedzīvotāju aptauja atklāj, ka INDEXO kopējā atpazīstamība ir sasniegusi 49%, kā potenciālu savas 2. pensijas līmeņa pārvaldītāju INDEXO apsver 20% iedzīvotāju, apsteidzot tādus zināmus zīmolus kā Luminor un  Citadele. Tas norāda uz būtisku tālāku INDEXO izaugsmes potenciālu. Pētījums veikts pagājušā gada novembrī, aptaujājot 1003 respondentus Latvijā, vecuma grupā no 25 – 60 gadiem.


Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un nesen iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem.

Pagājušā gada vasarā INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.  

 

Par INDEXO

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 100 tūkstošiem klientu un vairāk kā 600 miljoniem eiro pārvaldībā. 

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību. 

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv. 

 

Kontaktinformācija: 
Ieva Margeviča   
IPAS “Indexo” 
Valdes locekle
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv  
Telefons: + 371 28 636 789 

Pielikumi