Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup 2022. gadā Mintos platformā piesaistījusi investīcijas 65 miljonu eiro apmērā un turpinās finansējumu piesaistīt arī turpmāk
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-12-02 09:08:39
Versijas komentārs
Teksts

Kopš 2015. gada investīciju platformā Mintos investori DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos ir ieguldījuši vairāk nekā 421 miljonus eiro, no kuriem 65 miljoni eiro ir ieguldīti 2022. gadā. Līdz šim brīdim Mintos platformā gandrīz 100 000 investoru ir investējuši DelfinGroup aizdevumos. Vidējais viena investora investīciju portfeļa apmērs DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos ir 330 eiro, un vidējā atdeve ir bijusi 10,6% gadā.

Lai diversificētu kapitālu, DelfinGroup izmanto vairākus kapitāla piesaistes veidus – 2021. gada 14. oktobrī veiksmīgi noslēdzas DelfinGroup sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), ir veiktas vairākas obligāciju emisijas, kā arī tiek aktīvi izmantoti Mintos platformas pakalpojumi. Tas sniedz iespēju investoriem ieguldīt gan uzņēmuma akcijās, gan obligācijās, gan arī DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos.

Investori, kuri iegulda DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos caur Mintos platformu, veido lielāko DelfinGroup investoru daļu – šobrīd gandrīz 100 000 investori no 115 valstīm ir ieguldījuši uzņēmuma izsniegtajos aizdevumos. Pēdējā pusgada laikā no Baltijas valstīm DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos ir investējuši 3 868 investori, no kuriem no Latvijas ir 34%, no Igaunijas – 46%, bet no Lietuvas – 20%.

Lielo pieprasījumu pēc ieguldījumiem caur Mintos platformu izskaidro salīdzinoši zems minimālo investīciju apjoms – DelfinGroup izsniegtajos aizdevumos var sākt investēt no 50 eiro. Turklāt platformā reģistrēties un investēt var ikviens, kurš ir sasniedzis 18 gadu vecumu, verificējis savu identitāti un aizpildījis piemērotības un atbilstības novērtējumu.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Investīciju platforma Mintos ir palīdzējusi mums piesaistīt finansējumu biznesa attīstīšanai, bet lielais investoru skaits liecina par uzticību DelfinGroup kā stabilam uzņēmumam. Vēlos piebilst, ka caur Mintos mūsu uzņēmuma vārds izskan arī ārpus Baltijas, kas dod iespēju piesaistīt papildu kapitālu gan mums pašiem, gan visam Baltijas reģionam."

Mintos valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte: "DelfinGroup ir viens no lielākajiem Mintos klientiem, un man ir prieks, ka tik daudzi investori no Latvijas un Baltijas ir investējuši DelfinGroup aizdevumos caur mūsu investīciju platformu. Esam gandarīti, ka mūsu ilggadējā sadarbība ar DelfinGroup un piesaistītās investīcijas ir palīdzējušas uzņēmuma straujajai attīstībai."

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija, un tas nav uzskatāms par investīciju izpēti, padomu vai piedāvājumu. Investēšana finanšu instrumentos ir saistīta ar risku; pirms investēt, rūpīgi jāizvērtē savas zināšanas, pieredzi, finansiālo situāciju un investīciju mērķus. Atbildību par investīciju lēmumiem uzņemas investori.

 

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 59,7 miljonus eiro, EBITDA bija 9,3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 5,4 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. 

Par Mintos

AS Mintos Marketplace ir investīciju platforma, kura piedāvā privātajiem investoriem pieejamu veidu, kā investēt privātpersonām un uzņēmumiem izsniegtos aizdevumos. Investori var panākt ieguldījumu diversifikāciju, pateicoties tūkstošiem aizdevumu, kurus AS Mintos Marketplace platformā piedāvā vairāk nekā 60 aizdevumu izsniedzēji no visas pasaules. Ar vairāk nekā 500 000 reģistrētu lietotāju un 8,4 miljardu eiro kopējo finansēto aizdevumu apjomu, AS Mintos Marketplace ir vadošā platforma Eiropā. AS Mintos Marketplace ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta un uzraudzīta ieguldījumu brokeru sabiedrība.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi