Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Amber Latvijas balzams” paziņo neauditētos 9 mēnešu darbības rezultātus
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-11-30 16:22:37
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Amber Latvijas balzams” (turpmāk tekstā – arī Sabiedrība) neauditētais neto apgrozījums 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos pieaudzis par 27,4%, sasniedzot 67,5 miljonus eiro. Apgrozījuma pieaugums saistāms ar pārdošanas apjomu kāpumu esošajos noieta tirgos, kā arī ar biznesa iespēju attīstību jaunos eksporta tirgos, piemēram, Vācijā un Zviedrijā. Tajā pašā laikā AS “Amber Latvijas balzams” kā ražojošu uzņēmumu  ir ietekmējis nozīmīgs izejvielu un materiālu izmaksu kāpums, radot būtisku ietekmi uz finanšu rezultātiem.

Pārskata periodā AS “Amber Latvijas balzams” bruto pelņa sasniegusi 10,0 miljonus eiro, pieredzot samazinājumu par 1,9 miljoniem eiro jeb 16,1% salīdzinājumā pret attiecīgo periodu iepriekšējā gadā. Bruto peļņas radītāju  ietekmējis ražošanas apjoma pieaugums, tomēr krietni būtiskāku ietekmi atstāj galveno izejvielu sadārdzinājums, stikla nepietiekamība Eiropā un tā pašizmaksas celšanās energoietilpīga ražošanas procesa dēļ, iepirkto energoresursu cenu izmaiņas, kā arī cenu kāpums strauji augošas vispārējās inflācijas ietekmē.

Sabiedrība turpinās palielināt ražošanas efektivitāti, liekot  uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu AS “Amber Latvijas balzams” mērķi: piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu cenu. Tāpat 2022. gadā tiks turpinātas investīcijas infrastruktūras objektu attīstībā.

AS “Amber Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā Sabiedrība nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 56,6 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 45,3 miljonu eiro apmērā.

Plašāka informācija pieejama sadaļā “Finanšu pārskati“.

 

AS “Amber Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs

Intars Geidāns

Pielikumi
ALB 3Q 2022 LV.pdf (1002.12 kB)