Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS Starpposma ziņojums par 2022.gada 3.ceturksni
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-10-31 16:13:30
Versijas komentārs
Teksts

Storent grupas darbība pārskata periodā bija ar nelielu peļņu, un kopējie ieņēmumi 3.ceturksnī pieauga par pusi procentu punkta, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. 2022. gada 3. ceturksnī būvniecības nozarē bija jūtama negatīvā ģeopolitiskās situācijas ietekme, tirgus aktivitāte samazinājās un bija nenoteiktība par nākotni tieši mūsu galvenajā reģionā, kas ir Baltijas valstis. Vairāki lielie būvniecības projekti tika apturēti vai to iesākšana atlikta uz nenoteiktu laiku, tomēr cenas izejmateriāliem stabilizējās, jo būvnieki izveidoja jaunas piegādes ķēdes un pielāgojās. Vispārējs cenu kāpums būvniecībā un ekonomikā kopumā ļāva arī nedaudz palielināt tehnikas nomas un pārējo pakalpojumu cenu. Storent grupa turpināja strādāt pie digitālās stratēģijas ieviešanas un efektivitātes uzlabošanas, kā arī uzsākto sadarbību ar PreferRent un Cargopoint platformām.

Neskatoties uz būvniecības apjomu būtisku kritumu, Baltijas valstīs nomas ieņēmumi samazinājās tikai par 4%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Ziemeļvalstu reģionā ģeopolitiskās situācijas un sankciju ietekme būvniecības tirgū ir jūtami mazāka, kā rezultātā 3. ceturkšņa nomas apgrozījums pieauga par 1% salīdzinot ar 2021.gada 3.ceturksni.

Šī gada 4. ceturksnī uzņēmums turpinās koncentrēties uz tiešsaistes pārdošanas attīstību, digitālo transformāciju un efektivitātes paaugstināšanu. Uzņēmuma mērķis ir līdz 2022. gada beigām sasniegt 50% pārdošanas apjomu tiešsaistē un 90% digitāli parakstītus darījumus.

Neskatoties un ļoti augstu inflācijas līmeni, jo īpaši Baltijas valstīs, būvniecības kompānijas turpina strādāt un realizēt projektus. Aktīvi turpinās arī Baltijas lielākā projekta “Rail Baltica” realizācija.

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
Storent interrim report 2022 Q3_LV.pdf (286.33 kB)