Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO gada pirmajos trīs ceturkšņos piesaista rekordlielu jaunu klientu skaitu
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-10-19 09:02:12
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldītājs IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir piesaistījis 23 669 jaunus pensiju 2. un 3. līmeņa plānu klientus, kas ir gandrīz divas reizes vai par 90% vairāk kā pērn 9 mēnešos un ļāvis kopš gada sākuma klientu bāzi palielināt par 35%. Kopējais INDEXO klientu skaits šī gada 30. septembrī bija 91 193, pretēji 67 524 klientiem gada sākumā un 81 883 pirmā pusgada beigās.

Neskatoties uz to, ka pasaules finanšu tirgi piedzīvo lejupslīdi un ir sarukuši arī Latvijas pensiju uzkrājumu apjomi, straujais klientu skaita pieaugums ir nodrošinājis to, ka INDEXO pensiju 2. un 3. līmeņa plānu aktīvi pārvaldībā šī gada trešā ceturkšņa beigās bija par 15% vairāk kā gada sākumā jeb 541 miljoni eiro pretēji 468,4 miljoniem. Pusgadā INDEXO aktīvi pārvaldībā bija 484,5 miljoni eiro.

“Ceturkšņu dati liecina, ka mūsu izaugsme saglabājas strauja un pēdējo trīs mēnešu laikā esam piesaistījuši gandrīz desmit tūkstošus jaunu klientu, kas ir vairāk kā atsevišķi šī gada pirmajā vai otrajā ceturksnī. Tas norāda, ka cilvēki uzticas INDEXO un mūsu indeksu ieguldījumu stratēģijai,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem. 

 

Kā ziņots iepriekš, šovasar INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.

Šī gada laikā INDEXO plāno iesniegt pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus – vispirms sākot ar privātpersonu apkalpošanas virzienu, kuram sekos arī uzņēmumu apkalpošana. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar jau vairāk nekā 90 tūkstošiem klientu un vairāk nekā pusmiljardu eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.


Kontaktinformācija:

Ieva Margeviča  
IPAS “Indexo” 
Valdes locekle
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv  
Telefons: + 371 28 636 789  

Pielikumi
indexo-9m-klientu-piesaistes-rezultati.pdf (47.77 kB)