Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” deviņos mēnešos sasniedz 7.65 milj. latu peļņu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-11-06 08:20:28
Versijas komentārs
Teksts Akciju sabiedrības „Grindeks” Rīgas Fondu biržā iesniegtais 2008. gada pirmo trīs ceturkšņu darbības pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerns šī gada pirmajos deviņos mēnešos strādājis sekmīgi – tīrā peļņa atskaites periodā ir 7.65 milj. latu, pārsniedzot 2007. gada deviņu mēnešu rādītāju par 56.1%. Koncerna apgrozījums deviņos mēnešos ir 46.95 milj. latu, kas ir par 8.89 milj. latu vai 23.4% vairāk kā 2007. gada deviņos mēnešos.

„Grindeks” gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms 2008. gada pirmajos trīs ceturkšņos ir 43.25 milj. latu, pārsniedzot iepriekšējā pārskata perioda rezultātus par 8.3 milj. latu vai 23.8%. Visvairāk gatavās zāles tika pārdotas galvenajos eksporta tirgos – Krievijā un pārējās NVS valstīs, kopumā par 38.9 milj. latu. Savukārt „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu eksports 2008. gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 3.7 milj. latu, kas ir par 0.6 milj. latu vai 19.4% vairāk kā attiecīgā periodā 2007. gadā.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis uzver: „Šī gada deviņos mēnešos „Grindeks” ir mērķtiecīgi īstenojis uzstādītos mērķus un saglabājis peļņas un apgrozījuma pieauguma dinamiku. Īpaši iepriecina paveiktais Ukrainā, Baltkrievijā un Krievijā, kur mūsu pārdošanas apjoma pieaugums būtiski pārsniedz kopējo farmācijas tirgus pieaugumu. Arī aktīvo farmaceitisko vielu bizness tiek realizēts ar labiem rezultātiem.”

„Grindeks” tirgus stratēģija sevi ir attaisnojusi, tāpēc arī turpmāk uzņēmums savu darbību koncentrēs uz esošajiem tirgiem un uz jaunu, perspektīvu tirgu apguvi.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis atzīmē: ”Tāpat kā citās nozarēs, arī farmācijas tirgū ekonomiskā situācija ir saspringta, taču pašreiz tās ietekmi vēl neesam sajutuši. Uzmanīgi analizējot ekonomiskos un finanšu procesus mums nozīmīgajos tirgos, mēs turpinām realizēt jaunu tirgus apgūšanas stratēģiju. Tiek veikta tirgus izpēte Dienvidaustrumāzijas valstīs, un esam uzsākuši „Grindeks” galvenā oriģinālprodukta Mildronāta® reģistrāciju Vjetnamā.”

Par AS "Grindeks"
AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Grindeks specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
 
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par AS „Grindeks”, lūdzu, apmeklējiet mājas lapu www.grindeks.lv

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012; fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
Grindeks_2008_3_cet_nerevidets_lat_.pdf (153.57 kB)