Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO veidos kopuzņēmumu nekustamā īpašuma fonda pārvaldei
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-10-04 09:17:15
Versijas komentārs
Teksts

IPAS Indexo (turpmāk – INDEXO) veidos kopuzņēmumu ar vienu no INDEXO dibinātājiem un akcionāriem Druvi Mūrmani un finansistu Kristapu Bērziņu, lai attīstītu alternatīvu investīciju fondu pārvaldes sabiedrību.

Jaunais kopuzņēmums nākotnē fokusēsies uz konkurētspējīga, zemu izmaksu nekustamo īpašumu fonda izveidi un pārvaldi, kurā ieguldīt varēs gan Baltijas institucionālie investori, gan privātpersonas.

INDEXO vēlas attīstīt Latvijas kapitāla tirgu un piedāvāt labākas iespējas uzkrājumu veidošanai. Nekustamais īpašums ir viens no svarīgākajiem aktīvu veidiem, kas ļauj cilvēkiem krāt pensijas gadiem. Šobrīd Latvijā nav vietēja nekustamā īpašuma fonda, kas būtu pieejams ieguldījumiem privātpersonām un, kas palīdzētu investoriem ieguldīt vietējā nekustamā īpašuma tirgū un to attīstīt. Jaunā uzņēmuma mērķis būs izveidot tādu nekustamā īpašuma fondu, kas vietējiem ieguldītājiem nodrošinātu labākus nosacījumus kā citas šobrīd esošās alternatīvas.

Uzņēmums plāno reģistrēt savu darbību Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) tuvākajā laikā un jau 3 – 4 mēnešu laikā uzsākt aktīvu fonda darbību.

Jaunā investīciju pārvaldes uzņēmuma padomē kā neatkarīgais padomes loceklis strādās Joakims Blankings (Joakim Blanking). Viņš savulaik ir bijis Linstow Baltic vadītājs, kā arī uzkrājis nozīmīgu pieredzi komercbanku un nekustamā īpašuma nozarēs. J. Blankings vairāk kā 20 gadus ir strādājis nekustamo īpašumu jomā Baltijas valstīs un šobrīd pārvalda savus ieguldījumus, kas veikti galvenokārt nekustamo īpašumu sektorā.

Uzņēmuma padomes loceklis būs arī INDEXO līdzdibinātājs un valdes loceklis Henriks Karmo, kuram ir iepriekšēja pieredze nekustamo īpašumu fonda pārvaldē Igaunijas EEREIF Management  ietvaros.

Padomi papildinās arī Druvis Mūrmanis, viens no INDEXO dibinātājiem. Iepriekš D. Mūrmanis ir ieņēmis vadošus amatus Hansabank un Parex bankā, kā arī bijis starp dibinātājiem un investoriem vairākos labi pazīstamos un veiksmīgos Latvijas uzņēmumos, piemēram, KOOL Latvija, AJ Power Holding, Energia Verde, PAKELLA u.c. Šobrīd kā investors viņš Rīgā attīsta un pārvalda komerciālo nekustamo īpašumu un mājokļu portfeli.

Kristaps Bērziņš būs jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un viņam ir nozīmīga pieredze kā finansistam un investoram. Līdz šim viņš ir bijis vadošais partneris vietējā privātā kapitāla ieguldījumu grupā LR Capital. Pēdējos septiņos gados K. Bērziņš ir bijis iesaistīts arī dažādu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanā un pārvaldē Latvijā.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar jau vairāk nekā 90 tūkstošiem klientu un vairāk nekā pusmiljardu eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv

 

Kontaktinformācija:

Ieva Margeviča
IPAS “Indexo”
Valdes locekle
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv
Telefons: + 371 28 636 789

Pielikumi