Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Valdes paziņojums
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-09-29 12:58:38
Versijas komentārs
Teksts

AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” (turpmāk – Emitents) valde 2022.gada 20.septembrī publicēja paziņojumu par Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) nelikumīgi veikto Emitenta kontu bloķēšanu. Emitents arī norādīja, ka Emitentam nav VID administrēto nodokļu parādu.

Emitents 2022.gada 16.septembrī un 22.septembrī lūdza VID sniegt skaidrojumus par šādu lēmumu iemesliem, kā arī attiecībā uz VID šajā sakarā sniegto interviju. Līdz 2022.gada 28.septembrim nekādi paskaidrojumi no VID netika saņemti.

2022.gada 27.septembrī Emitents saņēma VID 2022.gada 13.septembra lēmumu Nr.30.4/17.19.5/78969, saskaņā ar kuru tika apķīlāti Emitenta kredītiestādes kontu naudas līdzekļi, turklāt VID kā nodrošinājumu apķīlāja Emitenta tehnoloģiju parka nomnieku saistības, liedzot tiem maksāt Emitentam nomas maksu un maksājumus par saņemtajiem resursiem, kā arī noteica apgrūtinājumu visam Emitenta nekustamajam īpašumam.

Kā šī VID lēmuma pamatojums tiek norādīts tas, ka VID, gatavojoties nodokļu auditam, bet vēl to nemaz neveicot, nav zināms, ar kādām metodēm un kādā veidā jau ir konstatējis kaut kādus riskus un neiespējamību apsekot darījumus ar vienu no Emitenta partneriem. Kopējā fiktīvo "risku" nodrošinājuma summa saskaņā ar Emitenta aktīvu vērtību pārsniedz 7,253 milj. EUR, kas aptuveni atbilst Emitenta apgrozījumam tā 17 darbības mēnešos.

VID 2022.gada 13.septembra lēmumā Nr.30.4/17.19.5/78969 ir norādīts, ka šis lēmums tiek nosūtīts Emitentam vienas darba dienas laikā, Emitentam ir tiesības to pārsūdzēt 7 dienu laikā.

Emitenta sūdzība tiks iesniegta saskaņā ar tiesību normām.

Vienlaikus Emitents paziņo par gatavību VID nodokļu auditam, kas atspēkos VID falsificētos apgalvojumus.

Emitentam ir pamatotas šaubas par VID plānotā nodokļu audita godīgu un likumīgu norisi, tāpēc Emitents plāno lūgt palīdzību un audita uzraudzību no valsts varas un pārvaldes institūciju puses.

Vienlaikus Emitents šajā paziņojumā lūdz palīdzību un atbalstu no saviem ieguldītājiem un aicina viņus pievienoties Emitenta lūgumam par palīdzību un VID audita uzraudzību, kā arī lūdz palīdzību un atbalstu no Latvijas sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu puses, kuriem Emitents ir gatavs atklāt Emitenta rīcībā esošo informāciju, kā arī nodrošināt pieeju visām VID nodokļu audita procedūrām un dokumentiem, tai skaitā, nodrošinot iepazīšanos ar uzņēmumu, darījumiem, intervijas ar Emitenta darbiniekiem un partneriem.

Emitents arī informē, ka, tā kā bankas kontu bloķēšanas dēļ Emitents nespēj samaksāt darba algas un ražošanas izmaksas, Emitents no 2022.gada 3.oktobra uz laiku aptur savu saimniecisko darbību, atbrīvojot darbiniekus no viņu darba pienākumu izpildes. Darbības atsākšana iespējama pēc norēķinu kontu atbloķēšanas.

Ja Emitenta finanšu līdzekļi nebūs pieejami saimnieciskās darbības atsākšanai, Emitents būs spiests izskatīt jautājumu par juridiskās personas likvidāciju saskaņā ar akcionāru apstiprināto “AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” laika perioda no 2022.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 31.decembrim darbības un vadības procedūru programmu” un Latvijas tiesību normām.

Valde

Pielikumi