Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO pievienojas bankas Privātpersonu segmenta attīstības vadītājs Vladimirs Bolbats
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-09-29 09:40:33
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldītāja IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) vadības komandai, kas šobrīd strādā pie jaunas bankas dibināšanas, no 1. novembra pievienosies Vladimirs Bolbats, lai virzītu jaunās bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi. V. Bolbats INDEXO nodrošinās plašu pieredzi privātpersonu banku pakalpojumu jomā un finanšu nozarē kopumā, ko viņš ir uzkrājis, vairāk nekā desmit gadus strādājot Swedbank AS, kur viņš vadīja gan ikdienas banku pakalpojumu, gan uzkrājumu un apdrošināšanas nodaļas Baltijas valstu mērogā.

Vladimirs Bolbats strādās pie INDEXO nākotnes bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izveides, kas ietvers jaundibināmās bankas privātpersonu apkalpošanas stratēģijas un ikdienas bankas produktu attīstību, tostarp maksājumus, uzkrājumus un citus finanšu pakalpojumus.

 “Vladimirs mums pievienojas kritiski svarīgā brīdī, jo tieši šobrīd mēs būvējam nākotnes INDEXO banku. Mēs jau esam panākuši būtisku progresu bankas IT sistēmu, darbības struktūras un finanšu pārvaldības pīlāru izveidē, bet Vladimira ieguldījums palīdzēs radīt INDEXO bankas ikdienas finanšu pakalpojumu klāstu. Mūsu stratēģija privātpersonu banku segmentā paredz balstīties uz pakalpojumu modernu vienkāršību, intuitīvu ērtību un patiesu, draudzīgu attieksmi servisā un produktu piedāvājumā,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem. 

Vladimirs Bolbats savu profesionālo karjeru sāka EY, kur no 2006. līdz 2008. gadam strādāja kā Vecākais konsultants Biznesa konsultāciju nodaļā. Pēc EY viņš pievienojās Swedbank AS, kur laika gaitā attīstīja savu karjeru dažādās vadības lomās. Vladimirs ir beidzis Banku augstskolu, kā arī viņam ir Profesionālais maģistra grāds biznesa vadībā, kas iegūts Stokholmas ekonomikas augstskolā Rīgā.

“Šis ir aizraujošs laiks, kad sākt darbu INDEXO, jo šobrīd mums ir iespēja veidot pilnīgi jaunu banku, kas savā darbībā izmantos labāko mūsdienu banku nozares praksi. Mums nav esošo banku pagātnes bagāžas un tādēļ mēs varam raudzīties nākotnē, lai cilvēkiem Latvijā piedāvātu modernākos ikdienas finanšu pakalpojumus”, saka Vladimirs Bolbats, INDEXO bankas Privātpersonu segmenta attīstības vadītājs.

Kā ziņots iepriekš, šovasar INDEXO veiksmīgi noslēdza akciju sākotnējo piedāvājumu jeb IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7,49 miljonus eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2,5 miljoniem eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.

Šī gada laikā INDEXO plāno iesniegt pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus – vispirms sākot ar privātpersonu apkalpošanas virzienu, kuram sekos arī uzņēmumu apkalpošana. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma. 


Par INDEXO

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar jau vairāk nekā 90 tūkstošiem klientu un aptuveni pusmiljardu eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.

Kontaktinformācija:

Ieva Margeviča  
IPAS “Indexo” 
Valdes locekle
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv  
Telefons: + 371 28 636 789  

Pielikumi