Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Nasdaq Riga biržā sācies pieteikšanās periods DelfinGroup akciju iegādei
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-09-26 08:59:15
Versijas komentārs
Teksts

Pirmdien, 26. septembrī, Nasdaq Riga biržā sākusies pieteikšanās uz AS DelfinGroup akcionāru publisko piedāvājumu akcijām. Latvijas, Igaunijas un Lietuvas investori publisko piedāvājumu akcijām varēs pieteikties līdz 5. oktobrim, ieskaitot. Investoriem būs iespēja iegādāties daļu no diviem lielākajiem uzņēmuma akcionāriem – SIA L24 Finance un SIA EC finance – piederošajām DelfinGroup akcijām. Akcionāri publisko piedāvājumu ietvaros pārdos līdz 5,4 miljoniem DelfinGroup akciju, t.i. līdz 11,92% no visām DelfinGroup akcijām. Vienas akcijas cena ir 1,44 eiro.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) abus akciju publiskā piedāvājuma prospektus apstiprināja 20. septembrī. Atbilstoši prospektiem, publisko piedāvājumu ietvaros L24 Finance piedāvās iegādāties līdz 3,65 miljoniem akciju, bet EC finance – līdz 1,75 miljoniem akciju. Akciju publisko piedāvājumu rezultātu paziņošana paredzēta 10. oktobrī, bet iegādāto akciju pārskaitīšana jeb piedāvājuma izpilde plānota 12. oktobrī. Piedāvājuma akcijas tiks piešķirtas proporcionāli (pro-rata) piedāvājuma periodā saņemtajiem iegādes pieteikumiem.

Akcijas cena biržā prospektu apstiprināšanas dienā bija 1,516 eiro. Savukārt akcijas apjoma vidējā svērtā cena no 2022. gada 12. jūnija līdz 2022. gada 12. septembrim bija 1,485 eiro. Publisko piedāvājumu ietvaros akcijas, saskaņā ar ierasto tirgus praksi šādiem darījumiem, tiks piedāvātas ar atlaidi no akcijas vidējās svērtās biržas cenas.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Atsevišķu akcionāru plānu pārdot daļu savu akciju publiskas izsoles ceļā varam uzskatīt kā nākamo soli pēc IPO, kura rezultātā palielināsies akciju likviditāte un tirdzniecības apjomi biržā. Līdz ar to brīvā apgrozībā esošo akciju skaita palielināšanās būs izdevīga gan biržai, gan esošajiem, gan arī jaunajiem DelfinGroup akcionāriem. Uzņēmuma  izaugsme, stabili augošie peļņas un apgrozījuma rādītāji, kā arī regulārās dividendes, ir kāpinājušas investoru interesi par DelfinGroup, kas atspoguļojas arī pēdējā laika akcijas cenas kāpumā biržā. Jaunajiem investoriem šī ir iespēja par izdevīgu cenu vienlaikus iegādāties lielāku akciju skaitu, tādejādi papildinot vai diversificējot savu investīciju portfeli."

"Galvenie iemesli, kāpēc man ir nodoms pārdot nelielu daļu (aptuveni vienu septīto daļu) no man piederošajām akcijām šobrīd, ir savu personīgo ieguldījumu un aktīvu diversifikācija, Nasdaq Baltic Oficiālā sarakstā prasības pēc akciju apjoma brīvā publiskā apgrozībā izpildīšana un akciju likviditātes stiprināšana. Esmu jau tagad gandarīts par to, ka izdevies šo procesu uzsākt, jo no lielāka akcionāru skaita ieguvēji būs visi - gan uzņēmums, gan esošie, gan arī jaunie DelfinGroup akcionāri," akcentē DelfinGroup padomes priekšsēdētājs un dibinātājs Agris Evertovskis.

DelfinGroup ir strādājis ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada, vienlaikus nodrošinot stabili augstus izaugsmes rādītājus. Arī biržā pirmais gads uzņēmumam ir bijis ļoti stabils, neskatoties uz tirgus situāciju. DelfinGroup investoriem regulārus ieņēmumus nodrošina Baltijas tirgum unikālā uzņēmuma dividenžu politika – akcionāriem dividendēs ik ceturksni līdz šim ir izmaksāti vismaz 50% uzņēmuma peļņas, un uzņēmums plāno šādu praksi turpināt. Papildus tiek izmaksātas arī gada dividendes. Tostarp 2022. gadā DelfinGroup jau ir izmaksājis dividendes četras reizes gandrīz 4 miljonu eiro apmērā jeb 0,0879 eiro par katru uzņēmuma akciju. Turklāt šogad plānots veikt vēl divas dividenžu izmaksas.

Šobrīd DelfinGroup lielākie akcionāri ir L24 finance (57,53%), EC finance (18,81%) un AE Consulting (8,83%), bet pārējiem akcionāriem pieder 14,83% akciju.

Publisko piedāvājumu izteicēji plašāku informāciju par akciju izsoli ir publicējuši mājaslapā www.shareoffering.lv. LHV banka ir publiskā piedāvājuma rīkotājbanka, bet Eversheds Sutherland Bitāns ir akcionāru juridiskais konsultants.

Akcionāru sagatavotos prospektos ir atrunāts, ka publisko piedāvājumu rīkotājbanka (LHV) drīkst apvienot abus piedāvājumus vienā un izvietot tos Nasdaq biržas sistēmā kā vienu.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver paziņojumus par AS “DelfinGroup” akcionāru (1) SIA L24 Finance; (2) SIA EC finance AS “DelfinGroup” akciju publiskajiem piedāvājumiem. Katrs investīciju lēmums jāpieņem balstoties uz Prospektiem, ko apstiprina Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Apstiprinātie akcionāru Prospekti ir pieejami FKTK mājaslapā (www.fktk.lv).

 

Par AS DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2022. gada pirmajā pusē uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 53,8 miljonus eiro, EBITDA bija 5,8 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 3,6 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Vairāk informācijas:
AS LHV Pank
Tālrunis: +372 6800400
E-pasts: info@shareoffering.lv
         
         
Aldis Umblejs
AS DelfinGroup finanšu direktors
Tālrunis: +371 26189988
E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi