Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS starpposmu pārskats par 2022.gada 6 mēnešiem
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-31 16:36:45
Versijas komentārs
Teksts

Storent grupas kopējie ieņēmumi 2022. gada 6 mēnešos pieauga par 7,5%, salīdzinot ar 2021. gada 6 mēnešiem, galvenokārt pateicoties būvniecības tirgus atveseļošanai pēc Covid-19 pandēmijas. Neskatoties uz nenoteiktību ģeopolitiskajā situācijā un ekonomikā kopumā, nomas tehnikas tirgū bija vērojama pozitīva tendence. Pēc ļoti labā rezultāta pirmajā ceturksnī Baltijas būvniecības tirgus saskarās ar nenoteiktību un otrajā ceturksnī palēninājās. Starp galvenajiem iemesliem tam bija vairāki apturēti lieli būvniecības projekti, kurus ietekmēja negaidīts izejmateriālu cenu pieaugums, piemērotās sankcijas un Ukrainas kara rezultātā pārtrauktās loģistikas ķēdes. Bija vajadzīgi daži mēneši, lai tirgus pielāgotos jaunajai situācijai un palielinātu tirgus aktivitāti.

Baltijas valstu reģionā ieņēmumi pieauga par 6%, ar gandrīz identiskām pieauguma tendencēm visās Baltijas valstīs. Baltijas valstu reģiona pienesums ir aptuveni 75% no visas Storent grupas ieņēmumiem. Nomas darbības efektivitāte pieauga, un pasūtījumi tiešsaistē turpināja augt, veidojot vairāk nekā 45% no Storent kopējiem ienākumiem Baltijas valstīs. Arī  elektroniski parakstīto dokumentu skaits turpināja pieaugt, sasniedzot 81% no kopējā darījumu apjoma.

Ziemeļvalstīs ieņēmumi pārskata periodā, salīdzinot ar pagājušā gada 6 mēnešiem, bija tādi paši ar nelielu samazinājumu Somijā un 10% pieaugumu Zviedrijā. 

Kaļiņingradas uzņēmuma ieņēmumi  2022.gada 6 mēnešos pieauga par 42% salīdzinājumā ar 2021. gada 6 mēnešiem. To ietekmēja tehnikas nomas cenu kāpums. 

Grupas vadība plāno visu meitas uzņēmumu tālāku attīstību. Nākamajā periodā Grupa koncentrēsies uz tiešsaistes tirdzniecības attīstību, digitālo transformāciju un nomas darbības efektivitātes paaugstināšanu. Storent grupas mērķis ir līdz 2022. gada beigām sasniegt 50% no pārdošanas tiešsaistē un 90% darījumu parakstīt digitāli. Grupa turpinās attīstīt savus IT risinājumus, lai apmierinātu nākotnes vajadzības. Pirmās jaunās IRMS (Intelligent Rental Management System) funkcionalitātes paredzēts testēt 2022. gada vēlā rudenī. 2022. gada sākumā Storent uzņēmumi Baltijā pievienojās digitālajai kravu pārvadājumu platformai CargoPoint, kas ļauj efektīvāk organizēt pārvadājumus un dos iespēju apkalpot plašāku klientu loku ar konkurētspējīgāku cenu. Nesen CargoPoint ieviesa tirgū jaunu cenu solīšanas funkcionalitāti, kas nesīs lielāku peļņu transporta pakalpojumiem.

Būvniecības tirgū notiek aktīvā sezona, taču ierobežoto un augsto finansējuma un personāla izmaksu un resursu dēļ sagaidāms, ka tehnikas nomas rādītāji Baltijas tirgū pieaugs, tuvojoties augstākam līmenim. Storent grupa turpina vairāk koncentrēties uz nomas tehnikas darbības rezultātiem un turpina palielināt tās pārvaldības efektivitāti. Paralēli mēs veicam pastāvīgus nomas tehnikas parka uzlabojumus, pievienojot jaunu aprīkojumu no PreferRent platformas, trešo pušu splitrent pārdevējiem un arī savas aprīkojuma vienības. Strādājam ar jaunu iekārtu pasūtījumiem 10 miljonu eiro apmērā, kas aizstās daļu no vecās tehnikas un paaugstinās Grupas pozīcijas tirgū, un mēs ticam, ka tirgus būs labvēlīgs šīs tehnikas lietderīgai izmantošanai. 

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
2022-06 INTERIM LV.pdf (870.21 kB)