Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņoti “Amber Latvijas balzams” pirmā pusgada darbības rezultāti 2022. gadā
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-31 15:04:23
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Amber Latvijas balzams” neauditētais neto apgrozījums 2022. gada pirmajos sešos mēnešos sasniedza 40,6 miljonus eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021. gadā. Apgrozījuma pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu. Tāpat Sabiedrība ir turpinājusi attīstīt sadarbību ar klientiem Zviedrijā un Vācijā, būtiski palielinot pārdošanas apjomu šajos tirgos.

Pārskata perioda neauditētā neto peļņa ir 3,3 miljoni eiro, kas ir par 7,7% lielāka nekā attiecīgajā periodā 2021. gadā. Neto peļņas pieaugumu pozitīvi ietekmēja apgrozījuma pieaugums, bet negatīvi - izejvielu un enerģijas resursu cenu straujais pieaugums, ko daļēji izdevies kompensēt, veicot pārdošanas cenu pārskatīšanu.

Līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022. gada februārī, Sabiedrība saskarās ar vairām būtiskām izmaiņām, galvenokārt izejvielu un energoresursu cenu kāpumu, to pieejamības nodrošināšanu, piegādes ķēžu pārplānošanu, lai spētu izpildīt klientu apstiprinātos ražošanas plānus, kā arī ar nepieciešamību pārskatīt pārdošanas cenas. Tāpat arī starptautiskās sabiedrības ieviesto sankciju režīmu pret Krieviju uzraudzība un strikta sekošana prasību izpildei ir ietekmējusi Sabiedrības ikdienas darbību. Sabiedrība, cieši sadarbojoties ar Amber Beverage Group vadību, ir sekmīgi pielāgojusies jaunajai situācijai un turpina sekot līdzi situācijas attīstībai.

AS “Amber Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā Sabiedrība nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 34,6 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 28,2 miljonu eiro apmērā.

Akciju sabiedrība “Amber Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 180 pasaules valstīs.

Plašāka informācija lasāma uzņēmuma mājaslapas sadaļā “Finanšu pārskati“.

 

AS “Amber Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs

Intars Geidāns

Pielikumi
ALB 2Q 2022 LV.pdf (263.52 kB)