Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
CORRECTION: Eleving Group paziņo grupas neauditētos rezultātus par sešu mēnešu periodu, kas noslēdzās 2022. gada 30. jūnijā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-24 10:52:07
Versijas komentārs
Teksts

Noturīga izaugsme, saglabājot teicamu rentabilitāti

LABOJUMS: veikts precizējums 6 lpp. sadaļā “Produktu attīstības stratēģija”. 

Operatīvie un stratēģiskie notikumi

  • Augstvērtīgs sešu mēnešu EBITDA rādītājs— EUR 32,3 milj. eiro.
  • Savā desmitajā darbības gadā Eleving Group turpina demonstrēt stabilus finanšu rezultātus un īstenot iepriekš pieņemto stratēģiju, sasniedzot visu laiku augstāko sešu mēnešu ieņēmumu līmeni un palielinot neto kredītportfeli līdz EUR 275,8 milj. jeb par 6% attiecībā pret iepriekšējo ceturksni.
  • Nepārtraukta uzņēmējdarbības diversifikācija un līdzsvarota ieņēmumu plūsma no trīs pamatdarbības virzieniem:
    • elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti sešu mēnešu ieņēmumos veidoja EUR 23,5 milj., kas ir par 142,3% vairāk nekā 2021. gada pirmajos sešos mēnešos un par 23,8% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Galvenie ieņēmumu virzītājspēki bija augstvērtīgie rezultāti motociklu-taksometru finansēšanas segmentā Austrumāfrikā un veiksmīga nomas un auto abonēšanas produktu attīstība Baltijas valstīs;
    • nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza EUR 31,5 milj., kas ir par 30,7% vairāk nekā iepriekšējā gada pirmajos sešos mēnešos un par 5,9% vairāk nekā šā gada pirmajā ceturksnī. Ceturkšņa ieņēmumu pieaugumu galvenokārt noteica pakāpenisks portfeļa pieaugums teju visos Grupas tirgos;
    • patēriņa finansēšanas produkti ceturkšņa ieņēmumu kopējā apjomā veidoja EUR 31 milj. jeb par 8,8% vairāk nekā 2021. gada pirmajos sešos mēnešus, bet par 25,8% mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Patēriņa finansēšanas ieņēmumu negatīvo tendenci galvenokārt noteica Ukrainas portfeļa samazinājums.
  • Eleving Group ir spēris vēl vienu nozīmīgu soli, lai kļūtu par vienu no lielākajiem spēlētājiem mobilitātes jomā, līdzfinansējot elektrisko automašīnu koplietošanas pakalpojumu OX Drive. Mobilā lietotne OX Drive Latvijā tika prezentēta 2022. gada 30. jūnijā, un tās autoparkā šobrīd ir 43 Tesla Model 3 automašīnas. Jaunuzņēmums līdz gada beigām ir apņēmies palielināt savu autoparku līdz aptuveni 100 automašīnām. Pirmajās darbības nedēļās OX Drive aplikācija tika lejupielādēta vairāk nekā 10 000 reižu, turklāt autoparka noslodzes līmenis ir teju 100%.
  • Otrajā ceturksnī Eleving Group ir turpinājis iesākto ceļu uz ilgtspējīgu uzņēmējdarbību un nākotni, sasniedzot vairākus nozīmīgus mērķus, kas izriet no pavasarī pieņemtās ESG stratēģijas:
    • Eleving Group ir ieguvis klimatneitrāla uzņēmuma statusu, piedaloties emisiju kompensācijas projektos Kenijā un Ugandā. Kenijā tika līdzfinansēts (Great Rift Valley) mežu atjaunošanas projekts, kamēr Ugandā tika sniegts līdzfinansējums mājsaimniecības plīšu iegādei Up Energy Improved Cookstoves programmas ietvaros.
    • Eleving Group maijā pievienojās sabiedrības par atklātību Delna un CSR Latvia rīkotajai iniciatīvai Nulles tolerance pret korupciju, apvienojot spēkus ar citiem lielajiem uzņēmumiem cīņai pret korupciju Latvijas biznesa un politiskajā telpā.

 

Finanšu aktualitātes un progress

  • Stabila rentabilitāte, pateicoties:
    • EBITDA rādītājam – EUR 32,3 milj. (2021. gada pirmajos 6 mēnešos – EUR 27,7 milj.);
    • neto peļņai pirms valūtas kursa  svārstību  ietekmes – EUR 9 milj. (2021. gada pirmajos 6 mēnešos – EUR 5,5 milj.);
    • neto peļņai pēc valūtas kursa svārstību ietekmes – EUR 7,4 milj. (2021. gada pirmajos 6 mēnešos – EUR 5,6 milj.);
  • Rekordliels aktīvais kredītportfelis – EUR 275,8 milj.; pieaugums par EUR 15,7 milj. salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni. Patēriņa finansēšanas produkti pārvaldītajā portfelī pārskata perioda beigās veidoja EUR 59,9 milj., bet transportlīdzekļu finansēšanas produkti mērāmi EUR 215,9 milj. apmērā.
  • Uzņēmums ir veiksmīgi turpinājis samazināt savu relatīvo operacionālo izmaksu bāzi, par ko liecina 4.1 p.p. izmaksu un ienākumu attiecības kritums (izņemot izdevumus par vērtības samazināšanos) 2022. gada 6 mēnešos, salīdzinot ar 2021. gada pirmajiem sešiem mēnešiem. Turklāt, novērojot straujo inflācijas un vispārējo izmaksu pieaugumu vispasaules ekonomikā, Eleving Group arī turpmāk plāno fokusēties uz izmaksu optimizāciju.
  • Jūnijā Fitch Ratings atkārtoti piešķīra “B-” reitingu Eleving Group ilgtermiņa saistību izpildes reitingam (IDR) un nodrošinātajiem parādiem. Ilgtermiņa IDR perspektīva novērtēta kā stabila.
  • Pietiekama kapitalizācija - kapitalizācijas rādītājs pārskata periodā bija 23% (2021. gada 31. decembrī – 20,7%), atrodoties stabili virs noteiktā eiroobligāciju līmeņa.

Eleving Group izpilddirektors Modestas Sudnius:

Lai gan pasaulē un investīciju tirgos valda liela nenoteiktība, esam turpinājuši demonstrēt stabilu sniegumu. Eleving Group portfelis un ieņēmumi šā gada pirmajā pusē turpināja augt, kamēr uzņēmums sekmīgi īstenoja savu iepriekš pieņemto stratēģiju. Tas ir nodrošinājis augstvērtīgus finanšu rezultātus ar labāko sešu mēnešu rentabilitāti kompānijas vēsturē.

Paturot prātā sekmīgo pusgadu, mēs tomēr esam piesardzīgi pret dažādajiem ģeopolitiskajiem un ekonomiskās situācijas izraisītajiem signāliem, piemēram, inflāciju, energoresursu izmaksu kāpumu un kopējo noskaņojumu ekonomikā.   Nākamajā pusgadā Eleving Group saglabās savu izaugsmes un attīstības virzienu, tomēr izmantos mazliet konservatīvāku pieeju, turpinot biznesa procesu efektivitātes uzlabojumus un pamatā koncentrējoties uz jau esošajiem produktiem un tirgiem.

Eleving Group finanšu direktors Māris Kreics:

Par spīti ārējo faktoru radītiem izaicinājumiem, pirmajos sešos mēnešos esam vēl vairāk nostiprinājuši uzņēmuma finansiālo stāvokli. Tomēr skatoties nākotnē un ņemot vērā visus nezināmos, esam kļuvuši piesardzīgāki lēmumu pieņemšanā, īpaši attiecībā uz mūsu valstīm un produktu portfeli.

Tā kā 2021. gadā esam veiksmīgi piesaistījuši eiroobligācijas (EUR 150 milj., kotētas Frankfurtē), kā arī refinansējuši mūsu Latvijas obligācijas (EUR 30 milj., kotētas Baltijas valstīs), esam nodrošinājuši ievērojami izdevīgākus finansējuma nosacījumus, kā tos, kas šobrīd pieejami kapitāla tirgos. Tāpat mūsu piesaistītā finansējuma atmaksas termiņš ir pagarināts ar Latvijas nenodrošināto obligāciju atmaksu 2024. gadā un eiroobligāciju atmaksu 2026. gadā. Turklāt 2021. gada pēdējās dienās izlaidām arī mūsu subordinētās obligācijas EUR 25 milj. vērtībā ar dzēšanas termiņu 2031. gadā. Pašlaik tās kotējas Frankfurtes un Baltijas biržās.

Lai labāk sagatavotu uzņēmumu iespējamiem satricinājumiem nākotnē, mēs esam nedaudz adaptējuši savu stratēģiju – tiek samazināti jaunu produktu ieviešanas un jaunu tirgu apguves tempi. Mūsu pamata uzmanība ir pievērsta produktiem ar vislabākajām peļņas īpašībām. Mēs uzskatām, ka portfeļa un biznesa darbības efektivitātei turpmākajos mēnešos būs izšķiroša nozīme.

Pilnais nerevidētais konsolidētais pārskats par sešu mēnešu periodu, kas noslēdzās 2022. gada 30. jūnijā: https://eleving.com/investors/

Konferences zvans:

Konferences zvans angļu valodā ar Grupas vadības komandu, lai apspriestu rezultātus, ir paredzēts 2022. gada 17. augustā, plkst. 15:00 CET.

Pieslēgšanās informācija dalībniekiem: https://bit.ly/3pclFac

Kontaktinformācija:

Eleving Group

Toms Vecvagars, investoru attiecību vadītājs

E-pasts: toms.vecvagars@eleving.com

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansējuma pakalpojumus. Grupa, kas 2012. gadā tika dibināta ar Mogo zīmolu, patlaban darbojas 14 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Vairāk: www.eleving.com

SVARĪGA INFORMĀCIJA

Šeit sniegtā informācija nav paredzēta pilnīgai vai daļējai, tiešai vai netiešai izpaušanai, publicēšanai vai izplatīšanai Amerikas Savienotājās Valstīs, Austrālijā, Kanādā, Honkongā, Japānā, Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā vai citas valstīs, vai jebkādos citos apstākļos, kuros informācijas izpaušana, publicēšana vai izplatīšana būtu nelikumīga. Šeit sniegtā informācija neveido piedāvājumu vai pieprasījumu pārdot obligācijas nevienā jurisdikcijā, kura šāds piedāvājums, obligāciju pirkšana vai pārdošana būtu pretlikumīga pirms reģistrācijas, atbrīvojama no reģistrācijas vai kvalificējama saskaņā ar jebkuras šādas jurisdikcijas vērtspapīru likumiem. Personām, kuru rīcībā ir nonācis šis paziņojums, ir pienākums būt informētām un ievērot visus minētos ierobežojumus.

Šis paziņojums nav vērtspapīru piedāvājums pārdošanai Amerikas Savienotājās Valstīs. Obligācijas nav bijušas un netiks reģistrētas saskaņā ar Vērtspapīru likumu (Securities Act) vai saskaņā ar jebkurā ASV štatā piemērojamiem vērtspapīru likumiem, un obligācijas nedrīkst tieši vai netieši piedāvāt vai pārdot Amerikas Savienotajās Valstīs vai ASV dzīvojošu vai reģistrētu personu īpašumā vai labā, izņemot gadījumus, kad piemērojams izņēmums saskaņā ar Vērtspapīru likumu vai uz darījumu neattiecas Vērtspapīru likuma prasības par reģistrāciju.

Šis dokuments nav prospekts Direktīvas 2003/71/EK ("Prospektu direktīva") tās aktuālās redakcijas izpratnē un nav uzskatāms par publisku vērtspapīru piedāvājumu nevienā Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī ("EEZ ").

Šis paziņojums nav obligāciju piedāvājums Apvienotas Karalistes sabiedrībai. Apvienotajā Karalistē nav un nebūs apstiprināts obligāciju prospekts. Attiecīgi šis paziņojums netiek izplatīts plašai sabiedrībai Apvienotajā Karalistē un to nedrīkst nodot tālāk. Informācija par šo paziņojumu kā finansiālu veicināšanu var izplatīt tikai un vienīgi: i) personām, kas atrodas ārpus Apvienotās Karalistes, vai ii) investīciju speciālistiem, uz kuriem attiecas 2000. gada Finanšu pakalpojumu un tirgu likuma.

19. panta 5. punkta (Finanšu veicināšanas) rīkojuma 2005 ("Rīkojums") (Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion Order 2005 ("Order")), vai (iii) uzņēmumi ar augstu tīro vērtību un citas personas, kurām tas var tikt likumīgi paziņots, uz kuram attiecas Rīkojuma 49. panta 2. punkta a) līdz d) apakšpunkts (visas i), ii) un iii) apakšpunktā minētās personas sauktas par "Attiecīgajam personām"). Jebkurš uzaicinājums, piedāvājums vai vienošanas parakstīties, iegadāties vai citādi iegūt šādus vērtspapīrus tiks realizēts tikai ar Attiecīgajām personām. Neviena persona, kas nav Attiecīgā persona, nedrīkst rīkoties vai balstīties uz šo paziņojumu vai tā saturu.

TIKAI PROFESIONĀLI INVESTORI - ražotāja mērķa tirgus (direktīva 2004/39/EK par finanšu instrumentu tirgiem, II produktu pārvaldība) ir tikai atbilstoši darījumu partneri un tikai profesionāli klienti (visi izplatīšanas kanāli). Neviens privāto ieguldījumu un apdrošināšanas ieguldījumu produktu pamatinformācijas galvenais informācijas dokuments (GID) nav sagatavots, jo obligācijas nav gatavs produkts un tās piedāvās tikai atbilstošiem darījuma partneriem un profesionāliem klientiem.

Pielikumi
Eleving_Group_Report_6M_Q2022_LV_230822.pdf (2595.49 kB)