Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO pēdējā gada laikā piesaista par 45% vairāk klientu, par 31% audzē pārvaldīto aktīvu apjomu
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-31 22:24:09
Versijas komentārs Pievienots starpperiodu pārskats latviešu valodā
Teksts

 Saskaņā ar Konsolidēto neauditēto 2022. gada pirmā pusgada pārskatu, pensiju pārvaldnieks IPAS Indexo (turpmāk – INDEXO) ir uzrādījis vēsturiski labākos gada rezultātus jaunu klientu piesaistē, proti, 12 mēnešu laikā līdz 2022. gada 30. jūnijam INDEXO 2. un 3. līmeņa pensiju plāniem pievienojušies vairāk nekā 25 tūkstoši klientu, kas ir par 45% vairāk nekā iepriekšējā salīdzināmā periodā. Kopējais klientu skaits šī gada otrā ceturkšņa beigās pārsniedza 82 tūkstošus. Savukārt, aktīvi pārvaldē pēdējā gada laikā pieauga par 31%: no 366 miljoniem eiro 2021. gada otrā ceturkšņa beigās līdz 485 miljoniem eiro šī gada jūnija noslēgumā.     

“Šis INDEXO ir ļoti nozīmīgs izaugsmes gads, jo stiprinām mūsu pensiju pārvaldes darbību un nesen veiksmīgi noslēdzām akciju sākotnējo piedāvājumu (IPO), kura mērķis bija piesaistīt investīcijas bankas izveidei,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem. 

“Pēdējo 12 mēnešu laikā INDEXO ir piesaistījis būtiski vairāk jaunu klientu kā jebkurš cits pensiju pārvaldnieks Latvijā. Mūsu izaugsme ir spēcīgas pārdošanas komandas darba rezultāts, ko atbalsta mūsu pasīvā indeksu ieguldījumu stratēģija. Mūsu investīciju pieeja sniedz labāku atdevi kā aktīva ieguldījumu pārvaldība un ir nodrošinājusi labāku vērtību mūsu klientiem. Piemēram, pēc 5 gadiem darbības, “INDEXO Izaugsme 47-57” pensiju plāns uzrāda vislabākos rezultātus tirgū 50% akciju fondu kategorijā,” turpina V. Siksnis. 

INDEXO tirgus daļa 2. līmeņa pensiju tirgū pēc aktīvu pārvaldes apjoma pēdējā gada laikā ir pieaugusi no 6.6% 2021. gada otrā ceturkšņa beigās līdz 8.8% šī gada jūnija beigās.

Pieaugot aktīviem pārvaldībā, būtiski ir auguši arī INDEXO ieņēmumi, kas bija 1.039 miljoni eiro šī gada pirmajā pusgadā, kas ir par aptuveni 50% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos, kad ieņēmumi bija 692 tūkstoši eiro. Operatīvā peļņa pirms klientu piesaistes izdevumiem un citiem biznesa projektiem, tādiem kā IPO izdevumi un jaunās bankas izveides ieguldījumiem, bija 630 482 eiro.

“Mūsu prioritāte ir audzēt pensiju plānu klientu bāzi un attīstīt jaunās bankas ieceri un tādējādi radīt ilgtermiņa vērtību mūsu akcionāriem. Tādēļ mēs veicam nozīmīgus ieguldījumus klientu piesaistē un turpināsim to darīt, kā arī palielināsim investīcijas jaunās bankas projekta īstenošanā. Šis izskaidro, kāpēc tūlītēja peļņa nav mūsu galvenais fokuss šajā INDEXO attīstības posmā. Mūsu operatīvie darbības rādītāji skaidri apstiprina, ka mūsu pamata bizness ir fundamentāli spēcīgs, strauji augošs un ilgtspējīgs,” saka Henriks Karmo, INDEXO valdes loceklis un viens no dibinātājiem.   

INDEXO šī gada pirmajā pusē ieguldīja 773 275 eiro jaunu klientu piesaistē, bet IPO izmaksu daļa, kas attiecināma uz pirmo pusgadu bija 63 927 eiro. Jaunas bankas izveides izdevumi šī gada pirmajos sešos mēnešos bija 217 134 eiro. Šo INDEXO esošās darbības attīstības un jaunas bankas izveides ieguldījumu rezultātā, kopējais finanšu rezultāts pirmajā pusgadā bija 423 854 eiro zaudējumi.

INDEXO šī gada otrās puses prioritātes būs turpināt jaunu klientu piesaisti 2. un 3. līmeņa pensiju plāniem, kā arī jau uzsāktais darbs jaunas bankas ieceres īstenošanai. INDEXO šobrīd strādā pie pieteikuma komercbankas licencei, ko izsniedz Eiropas Centrālā Banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma. 

INDEXO aicina uzzināt vairāk par pirmā pusgada rezultātiem vebinārā, kas notiks 24. augustā pulksten 10:00 pēc vietējā laika. Vebinārā varēs piedalīties, reģistrējoties šajā saitē: https://nasdaq.zoom.us/webinar/register/WN_NP-_VG3qShyoOaQmqHM3dw

 

Par INDEXO

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar jau vairāk nekā 85 tūkstošiem klientu un aptuveni pusmiljardu eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Vairāk informācija pieejama: www.indexo.lv

 

Kontaktinformācija:

Ieva Margeviča

IPAS “Indexo”

Valdes locekle

E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv

Telefons: + 371 28 636 789

 

Pielikumi
INDEXO Results for 1H 2022 Presentation.pdf (2098.04 kB)
INDEXO 1 H 2022 Consolidated interim report - LV.pdf (13175.26 kB)