Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas Gāze” paziņojums par gāzapgādes plānu saistītajiem lietotājiem
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-22 12:00:18
Versijas komentārs
Teksts

Neskatoties uz šobrīd nepietiekošo dabasgāzes apjomu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē un ierobežotajām gāzapgādes iespējām, AS “Latvijas Gāze” kā Publiskais tirgotājs un sociāli atbildīga komercsabiedrība turpina darbu pie risinājumiem par saistīto lietotāju nodrošināšanu ar gāzapgādi 2022/2023. gada apkures sezonai.

Šajā sakarā AS “Latvijas Gāze” ir izstrādājusi priekšlikumus un gāzapgādes plānu un tuvākajā laikā plāno to iesniegt Ekonomikas Ministrijā un Sabiedrisko Pakalpojumu Regulēšanas Komisijā.

Tāpat AS “Latvijas Gāze” saskaņā ar AS “Latvijas Gāze” Padomes sēdē 14. jūlijā lemto, turpina darbu pie Sabiedrībai piederošās AS “Gaso” turpmākās pārvaldības scenārijiem, lai nodrošinātu Nacionālās drošības likumā noteikto prasību izpildi.

 

AS “Latvijas Gāze”

Valdes priekšsēdētājs

Aigars Kalvītis

 

Par AS “Latvijas Gāze”

Latvijas Gāze ir viens no Baltijas reģiona enerģētikas nozares līderiem.

Mūsu mērķis ir stiprināt Latvijas Gāzes koncerna līderpozīcijas Latvijas un Baltijas enerģijas tirgū, kļūstot par klientu pirmo izvēli starp dabasgāzes piegādātājiem un nodrošinot stabilāko dabasgāzes apgādi visam reģionam.

Dabasgāzes vairumtirdzniecība un pārdošana biznesa klientiem tiek veikta Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pēc Somijas gāzes tirgus atvēršanas 2020. gada 1. janvārī Latvijas Gāze veiksmīgi ir uzsākusi dabasgāzes tirdzniecību arī Somijā. Mājsaimniecību segmentā Latvijas Gāze ir vislielākais un nozīmīgākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas 1991. gadā, apvienojot Latvijas teritorijā esošo gāzes infrastruktūru un institūcijas, tika izveidots apvienotais valsts uzņēmums "Latvijas Gāze". 1997. gadā tika uzsākta uzņēmuma privatizācija, noslēdzot to 2002. gadā. Kopš 1999. gada 15. februāra AS “Latvijas Gāze” akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržā. Ņemot vērā Eiropas Savienības prasības dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī beidzoties starp valsti un Latvijas Gāzes akcionāriem noslēgtā privatizācijas līguma termiņam, no Latvijas Gāzes 2017. gada sākumā tika nodalīts vienotais pārvades un uzglabāšanas uzņēmums AS “Conexus Baltic Grid”, bet 2017. gada 1. decembrī tika nodalīts sadales sistēmas operators AS “Gaso”.

 

Kontaktinformācija:

Sandra Joksta

investor.relations@lg.lv

tel. + 371 67 374 369

Pielikumi