Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
CORRECTION: DelfinGroup uzrāda stabilu izaugsmi 2022. gada otrajā ceturksnī
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 1.2 Pusgada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi / ierobežotas pārbaudes
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-08-25 18:20:49
Versijas komentārs Veikts precizējums finanšu pārskata pielikuma piezīmē Nr. 13. “Darījumi ar saistītajām pusēm”.
Teksts

DelfinGroup ieņēmumi otrajā ceturksnī sasniedza 8,6 miljonus eiro, kas ir kāpums par 46% salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu. Peļņa pirms nodokļiem palielinājās par 30%, sasniedzot 1,96 miljonus eiro, bet neto peļņas kāpums bija 47%, pieaugot līdz 1,22 miljoniem eiro. Uzņēmuma neto kredītportfelis pret pagājušā gada pirmo pusgadu palielinājies par 62%, sasniedzot 53,8 miljonus eiro.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Esam aizvadījuši veiksmīgu ceturksni. Spēcīga komanda un pareizi izvirzīti mērķi nodrošināja stabilu atdevi visos DelfinGroup darbības virzienos. Visstraujākā izaugsme šī gada sākumā ir sasniegta ikvienas veselīgas ekonomikas funkcionēšanai tik nepieciešamajos patēriņa un lombarda aizdevumu segmentos. Jauni patēriņa aizdevumi otrajā ceturksnī izsniegti 15,4 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 90% salīdzinājumā ar pērnā gada otro ceturksni. Savukārt Banknote lombarda aizdevumi piedzīvoja kāpumu par 65%. Jāmin, ka DelfinGroup turpina pilnveidot savu tehnoloģisko rīku komplektu, lai uzlabotu uz datiem balstītu klientu maksātspējas novērtēšanu. Tas rezultējas ar labu aizdevumu atmaksāšanas kultūru un stabili zemu aizdevumu ar kavētu atmaksu līmeni – 1,6%."

"Šobrīd uzņēmuma fokusā ir aprites ekonomikas un zaļās domāšanas veicināšana, lai veidotu cilvēkos izpratni par taupīgu resursu izmantošanu un popularizētu preču "otrās dzīves" idejas. DelfinGroup aktīvi attīsta zīmola Banknote filiāļu tīklu un tiešsaistes veikalu, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu nodrošināta plaša lietotu un mazlietotu preču apmaiņas iespēja visā Latvijā. Ir gandarījums, ka arī šajā uzņēmuma darbības virzienā ir vērojama stabila izaugsme – lietotu un mazlietotu preču pārdošanas apjoms audzis par 24% pret pagājušā gada otro ceturksni," skaidro D. Ādmīdiņš.

Turpinot pieturēties pie Baltijas akciju tirgum unikālās un investoriem izdevīgās dividenžu izmaksu biežuma politikas, DelfinGroup kopš 2022. gada 1. janvāra ir izmaksājis dividendes četras reizes gandrīz 4 miljonu eiro apmērā jeb 0,0879 EUR uz akciju, kas nodrošina uzņēmuma akcionāriem ļoti labu ienesīgumu. Turklāt šogad plānots veikt vēl divas dividenžu izmaksas.

2022. gada jūnijā DelfinGroup noslēdza 10 miljonu eiro obligāciju emisiju un kotēja tās biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū Nasdaq First North ar uzņēmumam vēsturiski zemāko gada kupona procentu likmi – 8%. To dzēšanas termiņš ir 2023. gada 25. novembris. Papildus uzņēmums ir reģistrējis jaunu obligāciju emisiju slēgta piedāvājuma veidā 10 miljonu eiro apmērā ar gada kupona likmi 8,75% + 3 mēnešu EURIBOR likmi un dzēšanas termiņu 2024. gada 25. septembrī. Obligāciju izvietošanu organizē Signet Bank.

Plašāk ar DelfinGroup finanšu rezultātiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājaslapā www.delfingroup.lv vai biržas Nasdaq Riga mājaslapā https://nasdaqbaltic.com/lv/.

DelfinGroup, atbilstoši biržas Nasdaq Riga noteikumu prasībām, starpperioda saīsinātajā konsolidētajā finanšu pārskatā par sešu mēnešu periodu, kas noslēdzās 2022. gada 30. jūnijā kā papildinājumu revidētajam 2021. gada pārskatam publicē informāciju par uzņēmuma valdes un padomes locekļiem piederošo DelfinGroup akciju skaitu 2021. gada 31. decembrī.

 

Pieraksties DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. AS DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2021. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 43 miljonus eiro, EBITDA bija 10,2 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 5,2 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs,
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_Investor_presentation_Q2_2022.pdf (2022.81 kB)
DelfinGroup_starpperioda_saīsinātais_finanšu_pārskats_30.06.2022.pdf (737.61 kB)