Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS Starpposma ziņojums par 2022.gada 2.ceturksni
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-07-29 16:25:58
Versijas komentārs
Teksts

Storent grupas darbība pārskata periodā bija peļņu nesoša, un kopējie ieņēmumi 2.ceturksnī pieauga par 4%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Sākot ar 2022. gada aprīli ģeopolitiskās situācijas izmaiņas negatīvi ietekmēja būvniecības tirgu. Nozares aktivitāte būtiski samazinājās un piedzīvoja nenoteiktību par nākotni mūsu galvenajā reģionā, kas ir Baltijas valstis. Galvenie iemesli tam ir vairāki apturēti lielie būvniecības projekti, kurus piemeklēja negaidīts izejmateriālu cenu pieaugums, piemērotās sankcijas un Ukrainas kara rezultātā pārtrauktās loģistikas ķēdes. Neraugoties uz satricinājumiem būvniecības un nomas tirgū, mūsu nomas ienākumi samazinājās tikai par 3%, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. Lai sekotu Koncerna stratēģijai atvieglot bilances struktūru un samazināt saistību apjomu un palielināt likviditāti, koncerns turpināja nolietoto pamatlīdzekļu pārdošanu.

Mēs turpinām mūsu tiešsaistes un digitalizācijas stratēģiju, piedāvājot klientiem nomas pakalpojumus par konkurētspējīgu cenu ar vismodernākajiem tiešsaistes rīkiem. Iepriekšējie izmaksu optimizācijas pasākumi, iekšējo procedūru uzlabojumi un “bez papīra” procesu ieviešana samazināja zaudējumus un būtiski palielināja uzņēmumu efektivitāti skaitliskajos un kvalitatīvajos rādītājos. 

Neskatoties uz nelabvēlīgo tirgus situāciju, Baltijas valstīs nomas ieņēmumi tikai nedaudz samazinājās, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Online veikto pasūtījumu skaits turpināja pieaugt, veidojot jau vairāk nekā 45% no Storent kopējiem ienākumiem Baltijas valstīs. Arī  elektroniski parakstīto dokumentu skaits turpināja pieaugt, sasniedzot 81% no kopējā darījumu apjoma. Turpinās “Rail Baltica” projekta realizācija, kas ir lielākais projekts reģionā.

Ziemeļvalstu reģionā turpinām bezkontakta tehnikas nomas platformas ieviešanu, kuru klienti novērtē kā lielisku rīku. Ģeopolitiskā situācija reģionā un sankcijas ietekme būvniecības tirgū šeit ir jūtami mazāk, kā rezultātā nomas apgrozījums pieauga par 4% salīdzinot ar 2021.gada 2.ceturksni.

Kaļiņingradas uzņēmuma ieņēmumu līmenis 2022.gada 2.ceturksnī pieauga par 26% salīdzinājumā ar 2021. gada 2.ceturksni. Meitasuzņēmuma Kaļiņingradā ieņēmumi sastāda mazāk par 2% no Storent grupas kopējiem ieņēmumiem un uzņēmums darbojas neatkarīgi no Storent grupas.

Nākamajā ceturksnī uzņēmums koncentrēsies uz tiešsaistes pārdošanas attīstību, digitālo transformāciju un efektivitātes paaugstināšanu. Storent grupa turpina strādāt pie tehnikas parka efektivitātes, elastīgi pārvietojot aprīkojumu starp valstīm un pārdodot vecākas un neefektīvas nomas iekārtas. Paralēli mēs veicam pastāvīgus nomas parka uzlabojumus, pievienojot jaunus iekārtas no aprīkojuma nodrošināšanas platformas PreferRent, citiem tehnikas pārnomātājiem un arī savas aprīkojuma vienības.

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
Storent interrim report 2022 Q2_LV.pdf (292.24 kB)