Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
HansaMatrix ieņēmumi un biznesa tendences 2022. gada 2.ceturksnī
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-07-06 16:11:10
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar operatīvajiem datiem, 2022. gada 2. ceturksnī uzņēmuma ieņēmumi sastādīja 6,47 miljoni EUR, kas ir par 7.1% vairāk salīdzinot ar 2021. gada 2.ceturkšņa ieņēmumiem un par 7.3% vairāk nekā attiecīgais rādītājs 2022.gada 1.ceturksnī. Ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar pieaugošo klientu pieprasījumu industriālajā un lietu interneta sektoros, kā arī ar nesen iegūto klientu produktu ražošanas uzsākšanu, galvenokārt industriālajā sektorā Ziemeļvalstīs un citās Eiropas valstīs.

Makroekonomiskie faktori - ar COVID-19 saistītā ietekme uz Uzņēmuma darbību netiek novērota. Kopējais enerģijas izmaksu pieaugums saistībā ar elektroenerģiju un siltumenerģiju, neskatoties uz izmaksu pieaugumu, veido salīdzinoši nelielu daļu izmaksu struktūrā, un tam nav būtiska ietekme uz rentabilitāti.

Pieaugošās komponenšu cenas un netipiski ilgi piegādes laiki joprojām ietekmē biznesa izaugsmi un apjomus globālā pusvadītāju deficīta dēļ, ko izskaidro pieprasījuma pieaugums datu tīklu, automobiļu, medicīnas un lietu interneta sektoros.

Pusvadītāju pieejamība 2022. gada 2.ceturksnī nav uzlabojusies un ir saglabājusies iepriekšējā perioda līmenī. Nozares eksperti un spēlētāji sagaida ražošanas jaudu pieaugumu, kā rezultātā sagaidāms, ka deficīta periods pakāpeniski beigsies laika posmā no 2022. gada 4. ceturkšņa līdz 2023. gada 4. ceturksnim.

Koncerna asociētais uzņēmums, Lightspace Technologies ir sācis pārdot nākamās paaudzes galvas displeju iG1050 AR medicīnas un aizsardzības tirgos. Papildus biznesa aktivitātēm tas saņēmis finansējumu 2 miljonu eiro apmērā konvertējamu aizdevumu veidā un turpina līdzekļu piesaisti, koncentrējoties uz investoriem Ziemeļamerikā.

Kontakti investoriem un medijiem:
Māris Macijevskis, CFA
Finanšu direktors, Valdes loceklis
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com
http://www.hansamatrix.com
 

Par AS “HansaMatrix”

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus sektoros.

Pielikumi