Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Amber Latvijas balzams” paziņo pirmā ceturkšņa rezultātus
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-05-31 20:02:05
Versijas komentārs
Teksts

Baltijā vadošā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Amber Latvijas balzams” neauditētais neto apgrozījums 2022. gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 17,8 miljonus eiro, kas ir par 33,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021. gadā. Apgrozījuma pieaugums saistīts ar nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu un ekonomiskās situācijas stabilizēšanos.

Pārskata periodā AS “Amber Latvijas balzams” neauditētā neto peļņa ir 0,7 miljoni eiro, ko galvenokārt ietekmēja izejvielu un enerģijas resursu cenu straujais pieaugums, kā arī turpmāka līdzekļu ieguldīšana AS “Amber Latvijas balzams” ražoto zīmolu mārketinga aktivitātēs  to virzībai starptautiskajā tirgū.

“Līdz ar Krievijas bruņoto spēku iebrukumu Ukrainā 2022. gada februārī mums nācās saskarties ar vairākām būtiskām pārmaiņām, galvenokārt attiecībā uz izejvielu un energoresursu cenu kāpumu, to pieejamības nodrošināšanu, piegādes ķēžu pārplānošanu, lai spētu izpildīt klientu apstiprinātos ražošanas plānus, kā arī nepieciešamību pārskatīt pārdošanas cenas,” komentē AS “Amber Latvijas balzams” Valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

“Lai gan 2022. gada otrajā pusē ir sagaidāms turpmāks izejvielu un energoresursu cenu kāpums, un, saskaņā ar prognozēm, faktiski pieaugs visu iepakojamo materiālu, izejvielu un resursu cenas, mēs turpināsim palielināt ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu mūsu mērķi: piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu cenu,” noslēdz Intars Geidāns.

AS “Amber Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā Sabiedrība nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 18,3 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 15,2 miljonu eiro apmērā.

Plašāka informācija pieejama sadaļā “Finanšu pārskati“.

AS “Amber Latvijas balzams”

Valdes priekšsēdētājs

Intars Geidāns

Pielikumi
ALB 1Q 2022 LV.pdf (279.36 kB)