Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” nerevidētie starpposmu saīsinātie pārskati par 3 mēnešu periodu, kas noslēdzās 2022. gada 31.martā
Emitents Attīstības finanšu institūcija Altum, AS (5493007HPQSSX8BJ4315)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-05-31 11:29:39
Versijas komentārs
Teksts

AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” (turpmāk tekstā - Sabiedrība) bruto portfelis 2022. gada 31.martā ir 997 milj. eiro, no kura finanšu instrumentu bruto portfelis sastāda 912 milj. eiro, ko veido 31,933 līgumi, tai skaitā:

  • garantiju portfelis 423 milj. eiro, kopējais līgumu skaits 24,038;
  • aizdevumu portfelis 314 milj. eiro, kopējais līgumu skaits 6,683;
  • ieguldījumi riska kapitāla fondos 90 milj. eiro, kopējais fondu finansēto projektu skaits 237;
  • Zemes fonds 85 milj. eiro, kopējais darījumu skaits 975.

No gada sākuma Sabiedrības finanšu instrumentu portfelis pieauga par 1.8% (16,3 milj. eiro) pēc apjoma un par 3.1% (955 projektiem) pēc projektu skaita.

Saskaņā ar nerevidēto starpposmu saīsināto pārskatu datiem, 2022. gada 3 mēnešos Sabiedrība ir strādājusi ar 1,8 miljoni eiro peļņu.

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs:

“Šā gada pirmais ceturksnis visā pasaulē iezīmējies ar ievērojamiem ekonomiskiem un finanšu satricinājumiem un nenoteiktību, ko radījusi Krievijas uzsāktā karadarbība Ukrainā. Noteiktās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju, strauji pieaugošās resursu cenas un resursu pieejamība, traucētas vai apturētas piegāžu ķēdes skar plašu uzņēmēju spektru un tiešā un netiešā veidā ietekmē Latvijas uzņēmumus un viņu spēju nodrošināt sekmīgu uzņēmējdarbību. Kopā ar politikas veidotājiem aktīvi gatavojam kara un sankciju ietekmēto Latvijas uzņēmumu atbalsta finanšu instrumentus, kuros ALTUM būs centrālā institūcija sadarbībai ar uzņēmējiem. Kara ietekmēto uzņēmēju atbalstam Ministru kabinets paredzējis 94,9 miljonus eiro no atmaksātajiem vai neizlietotajiem resursiem Covid-19 ietekmēto uzņēmumu atbalsta programmās. Turpinot visus esošos atbalsta instrumentus, tāpat aktīvi turpinām darbu pie ES Atjaunošanas un noturības mehānisma programmu izstrādes klimata pārmaiņas mazinošiem projektiem mazo un vidējo uzņēmumu un daudzdzīvokļu ēku segmentos, kas nodrošinās plašāku ilgtspējīgā finansējuma pieejamību Latvijā.”  

ALTUM ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar atbalsta finanšu instrumentiem - aizdevumiem, garantijām un ieguldījumiem riska kapitāla fondos - nodrošina finanšu resursu pieejamību uzņēmumiem un mājsaimniecībām, jomās, kuras valsts izvirzījusi kā atbalstāmas un svarīgas, tādejādi veicinot tautsaimniecības attīstību un sekmējot privātā kapitāla un finanšu resursu mobilizēšanu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's Investors Service 2019. gada 25. martā pārapstiprināja Altum ilgtermiņa kredītreitingu Baa1 ar stabilu perspektīvas novērtējumu. Savukārt bāzes kredītnovērtējums (baseline credit assessment) tika paaugstināts uz investīciju līmeņa reitingu baa3. Moody’s Altum piešķirtais reitings ir viens no augstākajiem Latvijas kapitālsabiedrībām piešķirtajiem kredītreitingiem. 2017. gada 24. oktobrī Altum obligācijas tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

 

         Laura Lapkovska
         AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” Investoru attiecību daļa
         Tel.: 26165699
         E-pasts: Laura.Lapkovska@altum.lv

Pielikumi
Altum_03.2022_LV_FINAL_public.pdf (2192.78 kB)