Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” izvērtē ziežu biznesa attīstības perspektīvas
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-10-30 15:30:11
Versijas komentārs
Teksts Saskaņā ar koncerna attīstības plāniem, „Grindeks” vadība izvērtē ziežu ražošanas un pārdošanas perspektīvas. Ņemot vērā tirgus izpēti „Grindeks” galvenajos tirgos, uzņēmums prognozē, ka pieprasījums pēc „Grindeks” ziedēm varētu dubultoties.

Pašlaik ziežu ražošanā ir specializējies „Grindeks” meitas uzņēmums Igaunijā – „Tallinas farmaceitiskā rūpnīca” un ražo sešu veidu ziežu preparātus.

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc „Grindeks” ziedēm, uzņēmums iecerējis būvēt jaunu ziežu ražotni, uz kuru nākotnē varētu pārnest meitasuzņēmuma AS „Tallinas farmaceitiskā rūpnīca” ražošanas procesus. Šobrīd „Grindeks” izvērtē projekta finansiālos aspektus un ražotnes izveides iespējas Igaunijā vai Latvijā.

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans uzsver:„ Ziedes ir viens no virzieniem, kurā saskatām attīstības iespējas, tādēļ apsveram izredzes būvēt jaunu ziežu ražotni. Sākotnējās projekta izmaksas tika plānotas 4 miljonu eiro apjomā. Diemžēl ekonomiskā krīzes apstākļos, Igaunijā projekta izmaksas ir dubultojušās, un esam spiesti projektu apturēt, lai izvērtētu tālākos ziežu ražošanas biznesa attīstības aspektus."

Ņemot vērā finanšu un ekonomisko krīzi pasaulē, arī „Grindeks” izskata visas iespējas kā optimizēt darbības izmaksas. „Ziežu ražotnes uzturēšana Tallinas centrā, Tondi ielā 33, ir izmaksu ziņā dārga un saimnieciskās darbības ziņā neefektīva. Ja tiks pieņemts lēmums par ražošanas procesu pārcelšanu, tiks skatīts jautājums par šīs teritorijas attīstību. Kā viens no iespējamajiem variantiem ir biznesa centra būvniecība,” saka Kirovs Lipmans.

„Tallinas farmaceitiskā rūpnīca” ir valstiski nozīmīga ražošanas struktūra Igaunijā – tā ir dibināta 1914. gadā un ir viena no lielākajām farmaceitiskajām ražotnēm valstī. 1998. gadā AS ”Grindeks” iegādājās rūpnīcas kontrolpaketi. 2004. gadā, lai uzlabotu koncerna pārvaldību, optimizētu „Tallinas farmaceitiskā rūpnīcas” darbību un sasniegtu stratēģiskos mērķus, „Grindeks” izpirka visas mazo akcionāru akcijas un kļuva par tās vienīgo īpašnieku.

Par „Grindeks”

AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par AS „Grindeks”, aicinām apmeklēt mājas lapu www.grindeks.lv.

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi