Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
CORRECTION: AS "mogo" informē par stabilu finanšu sniegumu 2021. gadā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 1.1 Gada finanšu pārskati un revīzijas ziņojumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-05-02 11:39:04
Versijas komentārs
Teksts

LABOJUMS: Pielikumā pievienots AS "mogo" gada pārskats par gadu, kas noslēdzās 2021. gada 31. decembrī.

 

AS "mogo" Latvijas grupa (grupā ietilpst AS "mogo" un AS "Renti") turpina demonstrēt stabilu finanšu sniegumu. Aizvadītajā gadā Latvijas grupas neto peļņa sasniedza 5,6 miljonu eiro apmēru, atkārtojot 2020. gadā sasniegto rezultātu. Stabilo rezultātu, neskatoties uz COVID-19 pandēmijas radītajām tirgus svārstībām, ir izdevies sasniegt, pateicoties būtiski efektivizētiem operacionālajiem procesiem ilgtermiņa nomas un auto tirdzniecības jomās, kā arī vēlāk sekojošai daļējai kredītportfeļa pārdošanai.  Auto tirdzniecības neto rezultāts ir uzlabojies par 1 miljonu eiro, turklāt ienākumi no ilgtermiņa nomas ir auguši par 5%, salīdzinot ar 2020. gadu, un sasniedz 6,5 miljonus eiro. Ienākumi no sniegtajiem pakalpojumiem saistītajiem uzņēmumiem ir dubultojušies, sasniedzot 822 tūkstošus eiro. Latvijas grupa pārskata periodā vidēji mēnesī noslēdza 145 jaunus līzinga un ilgtermiņa nomas līgumus, sasniedzot 14% lielu tirgus daļu lietoto automašīnu nomas un līzinga tirgū.

Krišjānis Znotiņš, valdes priekšsēdētājs: "2020. gadā Latvijas grupas neto peļņa bija visaugstākā kopš uzņēmuma dibināšanas 2012. gadā, tāpēc fakts, ka 2021. gada neto rezultāti ir noturēti iepriekšējā gada līmenī, ļauj vērtēt 2021. gadu kā veiksmīgu. 2021. gadā Mogo Latvijas grupa turpināja savu darbību, īstenojot organizācijas misiju – padarīt personīgo mobilitāti viegli pieejamu visiem Latvijas iedzīvotājiem, esot vienotiem mīlestībā pret auto. Lai turpmāk paplašinātu mobilitātes risinājumu piedāvājumu klientiem, esam radījuši jaunu pakalpojumu auto abonēšanas segmentā - Renti plus. Auto abonēšana ir pieejama uz termiņu līdz 36 mēnešiem un iekļauj visus ar automašīnas lietošanu saistītos papildu pakalpojumus. Izvēlies kāroto automašīnu un brauc tajā pašā dienā. Šī būs mūsu prioritāte 2022. gadā. “

2021. gadā Grupa turpināja investīciju programmu informācijas sistēmu risinājumu izstrādē, lai uzlabotu savu operacionālo darbību un procesu automatizāciju. Galvenās Latvijas grupas prioritātes 2022. gadā ir turpināt nodrošināt stabilu portfeļa kvalitāti, uzlabot klientu pieredzi un nodrošināt saistīto pušu apkalpošanu.

Par AS “mogo”

AS “mogo” ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas Eleving Group (iepriekš zināma kā Mogo Finance). Mogo Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus klientiem ērtākajā veidā – tiešsaistē, telefoniski un pie vairāk nekā 220 sadarbības partneriem. Mogo Latvija apkalpo vairāk kā 12 tūkstošus klientu, pārvaldot 39 miljonu eiro lielu produktu portfeli.

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansējuma pakalpojumus. Grupa dibināta 2012. gadā, patlaban darbojas 14 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā. 

Lasīt vairāk: www.eleving.com

 

Neringa Plauškiene

Eleving grupa

Reģionālā finanšu direktore

Tālrunis: +371 66900904

E-pasts: neringa.plauskiene@eleving.com

Pielikumi
Mogo AS stand alone report 2021 LV.pdf (4588.04 kB)
Mogo AS stand alone report 2021 LV.xhtml (4189.19 kB)