Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
DelfinGroup aktualizē stratēģiju un turpmākajos trīs gados prognozē stabilu attīstību
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-05-02 09:47:52
Versijas komentārs
Teksts

AS DelfinGroup valde ir izstrādājusi un padome  apstiprinājusi aktualizēto stratēģiju 2022. –  2024. gadam, nosakot četrus galvenos izaugsmes pamatvirzienus – privātpersonu aizdevumu segmenta pilnveidošana, filiāļu tīkla un klientu servisa paplašināšana, aprites ekonomikas pakalpojumu (lietotu preču uzpirkšana un tirdzniecība) attīstīšana, digitalizācija un jaunu tehnoloģiju ieviešana. AS DelfinGroup prognozē, ka, turpinot attīstīt šos pamatvirzienus, nākamie trīs gadi būs finansiāli veiksmīgākie uzņēmuma vēsturē.

Privātpersonu aizdevumu jomā plānots fokusēties uz esošo produktu pilnveidošanu un lietotāju pieredzes uzlabošanu, vienkāršojot gan aizdevumu saņemšanu, gan atmaksu. Pakalpojumu saņemšanas pieredzi plānots pilnveidot abos aizdevumu segmentos – gan aizdevumiem pret ķīlu (Banknote lombarda aizdevumi), gan  aizdevumiem, kuriem nav nepieciešamas ķīlas (VIZIA privātpersonu aizdevumi un kredītlīnija, Banknote privātpersonu aizdevumi, tostarp aizdevumi senioriem). Tāpat tuvākajos gados nopietni tiks strādāts pie pakalpojumu automatizācijas un aizdevumu atmaksas iespēju pilnveidošanas, piemēram, paplašinot automātisko maksājumu veikšanu.

Banknote filiāļu tīkls  ir  viena no lielākajām uzņēmuma konkurences priekšrocībām, tāpēc nākamajos gados, līdz ar tirgus daļas un filiāļu skaita paplašināšanu, paralēli tiks veikts tīkla racionalizācijas un finansiālās efektivitātes novērtējums. Katrai filiālei jākalpo kopējam mērķim kāpināt pakalpojumu pieejamību, kā arī jānodrošina peļņas, apgrozījuma un kopējās uzņēmuma vērtības palielināšanās. Viens no filiāļu tīkla uzdevumiem būs arī aprites ekonomikas pakalpojumu pieejamības palielināšana, attīstot vienotu platformu lietotu preču pirkšanai un pārdošanai gan klātienē, gan internetveikalā.

Prognozējams, ka Eiropas Zaļā kursa prioritāšu īstenošana, veicinot videi draudzīgāku iedzīvotāju paradumu nostiprināšanos, vairos pieprasījumu pēc aprites ekonomikas pakalpojumiem, tostarp lietotu un mazlietotu preču tirdzniecības jomā. Tāpēc lietotu preču uzpirkšana un tirdzniecība būs viens no AS DelfinGroup fokusa virzieniem turpmākajos gados. Plānots izveidot jaunu Banknote internetveikalu, akcentējot  iespēju gan iegādāties lietotas un mazlietotas preces, gan pārdot jebkuru cilvēkam pašam vairs nevajadzīgu preci.

Pārmaiņas turpinās piedzīvot arī Banknote lombardi, kas kļūs vēl līdzīgāki moderniem elektropreču un juvelierizstrādājumu veikaliem. Plašais Banknote filiāļu tīkls, līdzās lietotu un mazlietotu preču tirdzniecības nodrošināšanai, daudzviet reģionos ir kļuvis par gandrīz vienīgo moderno finanšu pakalpojumu sniedzēju senioriem un citām sabiedrības grupām, kurām ir ierobežotas digitālās prasmes un mobilitātes iespējas.

Mazlietotu preču tirdzniecības jomā paredzēts kāpināt sadarbību ar reģionā lielākajiem interneta veikaliem, kuriem veidojas atgrieztu preču uzkrājumi. Atgrieztās preces klienti jau ir lietojuši, un tās vairs nav iespējams interneta veikalos tirgot kā pilnīgi jaunas. Ņemot vērā to, ka e-komercija katru gadu palielinās, pieaug arī interneta veikaliem atgriezto preču daudzums. Līdz ar to šī ir salīdzinoši jauna un augoša tirgus niša, kurā AS DelfinGroup plāno paplašināt darbību. 

Tehnoloģiju jomā AS DelfinGroup turpinās attīstīt modernu biznesa informācijas programmatūru, kas nodrošinās uz datiem balstītu lēmumu pieņemšanu. Tas ļaus daudz ātrāk reaģēt uz klientu vajadzībām un operatīvāk sniegt viņiem atbilstošu informāciju.

Darbinieku piesaistē AS DelfinGroup izmanto Latvijai inovatīvas un starptautiski atzinīgi novērtētas darbinieku motivācijas un lojalitātes metodes. Tostarp darbinieku papildu motivācijai ir izveidota akciju opciju programma, kura darbiniekiem dod iespēju kļūt par uzņēmuma akcionāriem un papildus nopelnīt līdz ar uzņēmuma vērtības pieaugumu nākotnē. Latvijā šāda veida darbinieku motivācijas prakse ir jaunievedums, bet tā ir ierasta daudzos attīstīto valstu uzņēmumos.

Stratēģiskie finanšu rādītāji noteikti saskaņā ar jau iepriekš izvirzītajiem uzņēmuma mērķiem, un to izpilde notiek atbilstoši plānotajām prognozēm-- šogad plānots sasniegt 8,7 miljonu eiro peļņu pirms nodokļiem, kas būs pieaugums par 67% salīdzinājumā ar 2021. gadu. Tāpat šogad tiek plānots EBITDA kāpums par 17,6%, sasniedzot 12 miljonus eiro. Kredītportfeļa pieaugums tiek prognozēts 18,6% apmērā, sasniedzot 51 miljonu eiro. Savukārt 2024. gadā ir plānots sasniegt 70 miljonu eiro lielu neto kredītportfeli, 12,9 miljonus eiro peļņu pirms nodokļiem un 17,6 miljonu eiro EBIDTA.

Galvenie sasniedzamie stratēģiskie rādītāji  

Rādītājs

2022. gads

2024. gads

Neto kredītportfelis (EUR, miljoni)

51

70

Peļņa pirms nodokļiem (EUR, miljoni)

8,7

12,9

EBITDA (EUR, miljoni)

12

17,6

Pašu kapitāla atdeve (ROE)

>30%

>30%

Izmaksu - ienākumu attiecība

52%

45%

Pašu kapitāla koeficients (Equity ratio)

>27%

>27%

Dividenžu izmaksas rādītājs

>50%

>50%

Piesaistītā kapitāla izmaksas

8%

8%

 Finansējuma piesaistes jomā AS DelfinGroup turpinās ievērot diversificētu finansēšanas struktūru un piesaistīs finansējumu, gan emitējot obligācijas, gan izmantojot banku aizdevumus un investīciju platformu piedāvātās finansējuma piesaistes iespējas. Šāda elastīga pieeja ļaus nodrošināt to, ka piesaistītā kapitālā izmaksas turpmākajos gados samazināsies.

  1. gadā AS DelfinGroup sasniedza gan apgrozījuma, gan peļņas rekordu –apgrozījums palielinājās par 7,7%, sasniedzot 25,5 miljonus eiro, savukārt peļņa pirms nodokļiem sasniedza 5,2 miljonus eiro, pieaugot par 7,2%. Plašāk ar AS DelfinGroup finanšu rezultātiem iespējams iepazīties uzņēmuma mājaslapā www.delfingroup.lv vai biržas Nasdaq Riga mājaslapā https://nasdaqbaltic.com/lv/.

 

Pieraksties AS DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. AS DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Papildu informācija:
Aldis Umblejs
AS DelfinGroup finanšu direktors
Tālr.: +371 26189988
E-pasts: IR@delfingroup.lv

 

Pielikumi