Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Eleving Group samazina darbību valstīs, kuras tiešā veidā skāris karš Ukrainā
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-03-04 20:49:24
Versijas komentārs
Teksts

Rīga, Latvija, 2022. gada 4. marts. Eleving Group, Latvijā bāzēts vadošs finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kura pakalpojumi pieejami Centrāleiropā, NVS un Austrumāfrikā, cieši seko līdzi notikumiem Ukrainā un izsaka visdziļāko nožēlu par notiekošo. Uzņēmuma galvenā prioritāte ir rūpes par darbinieku drošību. Līdz šim tieši skarta ir uzņēmuma darbība Ukrainā, taču tiek rūpīgi sekots līdzi arī notikumu attīstībai Baltkrievijā.

Eleving Group darbība Ukrainā veido mazāk nekā 3% no uzņēmuma kredītportfeļa. Jau pirmskara periodā uzņēmums ievērojami samazināja jaunu aizdevumu izsniegšanu šajā valstī un 2022. gada 24. februārī pilnībā pārtrauca izsniegt aizdevumus. Šobrīd Eleving Group neveic striktus aizdevumu atmaksas pasākumus un visiem klientiem Ukrainā piedāvā atlikt maksājumus bez papildu komisijas maksas vai procentiem. Lai gan ieņēmumi no aizdevumu atmaksas ievērojami sarukuši, nozīmīga klientu daļa ik dienu turpina veikt  maksājumus. Ņemot vērā, ka pakalpojumi Ukrainā tika sniegti tikai digitāli, jaunu aizdevumu izsniegšanas apturēšana nerada nekādus materiālus riskus. Pārredzamā nākotnē uzņēmums neplāno izsniegt jaunus aizdevumus un koncentrēsies uz iepriekš izsniegto aizdevumu apkalpošanu, saglabājot efektīvu izmaksu struktūru. Eleving Group koncentrējas uz atbalsta sniegšanu saviem darbiniekiem un viņu ģimenēm Ukrainā.

Šobrīd vēl nav iespējams novērtēt potenciālo pret Baltkrieviju vērsto sankciju apmēru un ietekmi, ņemot vērā tās iesaisti karā kopā ar Krievijas Federāciju. Lai gan vēsturiski uzņēmuma darbība Baltkrievijā ir bijusi noturīga pret dažāda rakstura satricinājumiem, Eleving Group nolēmusi pārtraukt jaunu aizdevumu izsniegšanu un fokusējas uz risku mazināšanu. Uzņēmums Baltkrievijā optimizē izmaksas un visu uzmanību velta izsniegto aizdevumu apkalpošanas darbībām, rosinot klientiem atmaksāt neatmaksātās summas priekšlaikus. Šobrīd saņemto maksājumu apmērs nav būtiski ietekmēts — uzņēmums saglabā pozitīvu naudas plūsmu un strādā pie vairākiem veidiem, lai nodrošinātu ārvalstu valūtu pārvedumus ārpus  Baltkrievijas. Brīvie naudas līdzekļi iespēju robežās tiek pārvietoti uz ES valstīm.

Pati Eleving Group nav sankciju objekts, un tai nav darījumu attiecību ar Krievijas bankām. Laikus iniciētie krīzes vadības pasākumi uzņēmējdarbības nepārtrauktības nodrošināšanai ietver un īpaši attiecas uz situācijas novērtējumu reāllaikā uzņēmuma pārstāvētajās kara skartajās valstīs, likviditātes pārvaldību un ārvalstu valūtu transakciju nodrošināšanu valstīs, pret kurām vērstas sankcijas.

Lai atbalstītu Ukrainu, Eleving Group ir pievienojusies kustībai “Uzņēmēji mieram” un ziedojusi 100,000 EUR. Sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju, Ukrainas vēstniecību, nevalstiskajām organizācijām un organizācijām, kas sniedz humāno palīdzību, platformu Ziedot.lv un citām, ir izveidots visaptverošs un koordinēts atbalsta tīkls mērķtiecīgas palīdzības sniegšanai kara skartajiem cilvēkiem Ukrainā atbilstoši viņu vajadzībām.

Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors:

“Situācija Ukrainā mūs ir dziļi sarūgtinājusi, un sirdī esam kopā ar visiem cilvēkiem, kuri tajā cietuši. Karā zaudētāji ir visi. Lai aizsargātu mūsu darbiniekus un uzņēmumu, esam nolēmuši samazināt mūsu darbību Ukrainā un Baltkrievijā; darīsim to kontrolētā un strukturētā veidā saskaņā ar mūsu krīzes vadības plānu. Ņemot vērā jau laikus veiktos pasākumus iepriekšējās nedēļās un mēnešos, atbilstoši mēri tiek ieviesti saskaņā ar plānu. Visas uzņēmuma vadības un darbinieku vārdā vēlos izteikt pateicību uz vietas esošajām komandām par smago darbu un atdevi šajā grūtajā laikā. No sirds ceram uz drīzu mierizlīgumu  un atgriešanos normālos apstākļos.”

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos, un tās uzņēmumu biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansējuma pakalpojumus, nodrošinot finansiālu iekļaušanu un attīstot finanšu pakalpojumu nozari darbības valstīs. Grupa, kas 2012. gadā tika dibināta ar Mogo zīmolu, patlaban darbojas 14 pasaules valstīs. Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Divus gadus pēc kārtas Eleving Group iekļauta vadošā finanšu nozares medija Financial Times veidotā Eiropas visstraujāk augošo uzņēmumu TOP1000 sarakstā.

 

 

Papildu informācijai:

Maris Kreics

Grupas finanšu direktors

maris.kreics@eleving.com

 

Pielikumi