Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS DelfinGroup valdes locekli kļūst Sanita Zitmane
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-03-07 09:56:40
Versijas komentārs CORRECTION: Precizēts S. Zitmanei piederošais AS DelfinGroup akciju skaits.
Teksts

Latvijas finanšu koncerna AS DelfinGroup valdē darbu uzsākusi pieredzējusi fintech vadītāja Sanita Zitmane, nomainot Ivaru Lambertu. Valdes sastāva izmaiņas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas 2022. gada 1. martā. Darbu AS DelfinGroup valdē turpina valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš un finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs.

S. Zitmanei ir vairāk nekā 10 gadu pieredze finanšu tehnoloģiju (fintech), apdrošināšanas un banku sektorā. Pirms pievienošanās AS DelfinGroup viņa vadīja TWINO grupas aizdevumu operācijas Latvijā, attīstot mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas un patēriņa kreditēšanas produktus. S. Zitmanei ir ilggadēja pieredze uzņēmumu un komandu vadībā, kā arī tehnoloģiski intensīvu produktu izstrādē. Kā AS DelfinGroup valdes locekle viņa būs atbildīga par patēriņa aizdevumu, klientu servisa un mārketinga projektu attīstību. Viņas pieredze būs noderīga arī biznesa efektivitātes kāpināšanā, pakalpojumu automatizācijā, integrējot dažādus jaunus IT risinājumus.

AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: “S. Zitmane uzņēmumā strādā kopš pērnā gada decembra un jau ir pierādījusi savas vadības un nozares eksperta kompetences. S. Zitmane ir vērtīgs papildinājums uzņēmumam brīdī, kad strauji paplašinām IT komandu un ieguldām inovatīvos fintech risinājumos, lai kļūtu par vadošo privātpersonu kreditēšanas, kā arī lietoto preču aprites un tirdzniecības uzņēmumu.”

AS DelfinGroup valdes locekle Sanita Zitmane: “Valdes locekles amatā stājos ar mērķi nākamo gadu laikā būtiski kāpināt AS DelfinGroup lomu Latvijas finanšu pakalpojumu segmentā, tostarp kļūstot līderi privātpersonu kreditēšanas jomā. Aktīvi paplašināsim uzņēmuma fintech risinājumus, kā arī strādāsim pie jauniem finanšu pakalpojumiem  un jaunu klientu piesaistes.”

Ivars Lamberts: “Ar lepnumu varu atskatīties uz AS DelfinGroup valdē paveikto. Uzņēmums ir strauji audzis un šobrīd ir lielākais Latvijas uzņēmums Nasdaq Riga biržas Baltijas Oficiālajā sarakstā. DelfinGroup ir izcila vadības komanda un saliedēts kolektīvs, kas to padara par vienu no interesantākajām darba vietām Latvijā, kur iespējams iegūt vērtīgu darba pieredzi, sadarbojoties ar dažādu nozaru profesionāļiem. Šo septiņu gadu laikā ir uzkrāta izcila pieredze un biznesa vadības iemaņas, lai veiksmīgi varētu iesaistīties dažādu citu jaunu projektu attīstīšanā.  AS DelfinGroup izaugsmei turpināšu sekot kā akcionārs.”

“Ar I. Lambertu kopā strādājam jau kopš 2015. gada, un šajā laikā mums izdevās panākt ļoti strauju uzņēmuma izaugsmi un kļūt par nozares līderi, kura akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržā.  Tajā ir arī liels I. Lamberta nopelns, jo īpaši - aizvadītājā gadā IPO procesa laikā, kad uzņēmumam veiksmīgi izdevās piesaistīt gandrīz sešus tūkstošus jaunu akcionāru. Šie septiņi sadarbības gadi ar Ivaru ir daudz devuši visiem uzņēmuma darbiniekiem – ir izveidota lieliska komanda, kas spēj patstāvīgi realizēt apjomīgus un ambiciozus projektus”, norāda D. Ādmīdiņš.

I. Lamberts ir AS DelfinGroup akcionārs un viņam pieder 400 000 akcijas.

S. Zitmanes īpašumā nav AS DelfinGroup akcijas.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400’000. AS DelfinGroup kopš 2014.gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ik ceturkšņa dividenžu izmaksu. 2021. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 43 miljonus eiro, EBITDA bija 10,2 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 5,2 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Papildu informācija:
Aldis Umblejs
AS DelfinGroup finanšu direktors
Tālr.: +371 26189988
E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi