Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Latvijas balzams” pauž atbalstu un gatavību palīdzēt Ukrainas tautai
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-02-28 08:35:35
Versijas komentārs
Teksts

Vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, AS “Latvijas balzams”, kopā ar mātes kompāniju, globālo dzērienu ražotāju un izplatītāju, “Amber Beverage Group” (ABG), paziņojis, ka uzņēmums iestājas par Ukrainas tautu pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā. Uzņēmumi ir ziedojuši finansiālus līdzekļus Ziedot.lv iniciatīvai “Ukrainas cilvēkiem”, lai sniegtu atbalstu tur, kur tas nepieciešams visvairāk.

“Latvijas balzams” kopā ar citiem Grupas uzņēmumiem Baltijas valstīs ir gatavs piedāvāt vairākus desmitus darba vietu Ukrainas pilsoņiem. Sadarbojoties ar organizācijām, visi “Amber Beverage Group” uzņēmumi Baltijas valstīs, tostarp arī “Latvijas balzams”, ir gatavi koordinēt nepieciešamo preču nodrošināšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kuriem bija jābēg no dzimtenes.

AS “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns komentē: “Mēs nevaram klusībā vērot notiekošo no malas. Kopā ar lielāko daļu pasaules mēs dalāmies skumjās un neapmierinātībā par situāciju  Ukrainā un meklējam praktiskas iespējas, kā varam palīdzēt. Militārā darbība Ukrainā mums ir nepieņemama, un mūsu mērķis ir piedāvāt palīdzību cietušajiem cilvēkiem. Papildus ziedojumiem meklēsim arī citas iespējas sniegt palīdzību mūsu tuvajiem kaimiņiem.”

Viņš piebilda: “Šodien vairāk nekā jebkad agrāk es vēlos uzsvērt, ka “Latvijas balzams” un “Amber Beverage Group” ir pasaules mēroga uzņēmumi. Mūsu zīmoli, piemēram, “Rīgas Melnais Balzams”, “Cross Keys Gin”, “Moskovskaya Vodka” un citi, ir starptautiskā mērogā atpazīti zīmoli, tie tiek ražoti, pārsvarā izmantojot Eiropā iegādātas izejvielas, ko arī plānojam turpināt darīt.”

Uzņēmums atzīst, ka militārās un politiskās situācijas saasināšanās potenciāli ietekmēs tā darbību, taču šobrīd iespējamo ietekmi ir grūti novērtēt lielās nenoteiktības un situācijas straujās attīstības dēļ. ABG uzņēmumi ir gatavi izmantot novatorisku pieeju, lai rastu labākos risinājumus, kā samazināt risku biznesam un palīdzētu cilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās.

2022.gada 26. februārī “Amber Beverage Group” informēja savus 2000 darbiniekus un sadarbības partnerus visā pasaulē par savu nostāju, un ABG un “Latvijas balzams” komanda strādā, lai novērtētu situācijas iespējamo ietekmi. Rīcības plāns veiksmīgai un ilgtspējīgai ABG uzņēmumu darbībai tiek izstrādāts un jau tiek pielāgots mainīgajai situācijai.

Akciju sabiedrība “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā ražotā produkcija pieejama 180 pasaules valstīs.

AS “Latvijas balzams”
Valdes priekšsēdētājs
Intars Geidāns

Pielikumi