Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS Starpposma ziņojums par 2021.gada 4.ceturksni
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-01-31 16:57:03
Versijas komentārs
Teksts

Storent grupas ieņēmumi 2021. gada 4. ceturksnī nedaudz samazinājās salīdzinājumā ar 2020. gada 4.ceturksni. Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas turpināšanos, gada beigās būvniecības tirgus aktivitāte bija augsta, īpaši Baltijas valstīs, kas nodrošināja stabilu nomas tehnikas pieprasījumu. To veicināja projektu nodošanas termiņi vēl 2021. gadā, bet jaunu projektu uzsākšanā bija zema aktivitāte. Uzņēmums turpināja izmaksu optimizācijas pasākumus, kā rezultātā ir izdevies samazināt zaudējumu apjomu salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā. Covid-19 situācija pasaulē un nepārtraukti mainīgie nosacījumi dažādās nozarēs, joprojām veicina digitalizācijas attīstību un ir noderīga mūsu pilna cikla bezkontakta tiešsaistes nomas platforma. Tas ļauj veikt pasūtījumu ar digitālo autorizāciju un elektroniski parakstītiem dokumentiem, iznomāt tehniku ērtā, drošā un ātrā veidā.

Storent grupas ieņēmumi 2021.gada pieauga par 3.5% un zaudējumu apjoms būtiski samazinājās. Visa gada garumā notika darbs pie tehnikas parka optimizācijas, atbrīvojoties no vecākajām tehnikas vienībām, un daļa no parka tika pārdota tehnikas pārnomātājiem. Sadarbībā ar tiešsaistes pārnomāšanas tehnikas piegādātāju Preferrent nomas tehnikas parku papildināja jaunas tehnikas vienības. Būtisks uzsvars tika likts uz saistību samazināšu, to apjoms 2021.gadā saruka par 10 miljoniem eur.

2022.gadā turpināsim pievērst uzmanību digitālajai transformācijai un efektivitātes palielināšanai. Šī gada janvārī esam uzsākuši sadarbību ar tiešsaistes loģistikas platformu Cargopoint, kas ļaus organizēt transporta pakalpojumus daudz efektīvāk un izdevīgāk. Grupa turpinās attīstīt savu IT stratēģiju, lai tā atbilstu nākotnes vajadzībām.

2022.gadā Storent grupa turpinās iesākto sadarbību ar tiešsaistes pārnomāšanas tehnikas piegādātāju Preferrent, kas ļauj mums paaugstināt nomas tehnikas apjomus, neieguldot kapitālu. Storent mērķis ir kļūt par pakalpojumu nomas kompāniju, aizvien palielinot pārnomātās tehnikas proporciju savā tehnikas parkā.

 

     

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
Storent interrim report 2021 Q4_LV.pdf (284.03 kB)