Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Baltijas reģionālā koordinācijas centra izveide
Emitents Augstsprieguma tīkls, AS (64883LC3F12690GATG87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-01-21 15:13:33
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2019.gada 5.jūnija regulas 2019/943 par elektroenerģijas iekšējo tirgu visi sistēmas darbības reģiona pārvades sistēmu operatori līdz 2022.gada 1.jūlijam kopīgi izveido reģionālo koordinācijas centru (RCC). Baltijas sistēmas darbības reģionu veido Latvijas pārvades sistēmas operators (PSO) AS "Augstsprieguma tīkls" (AST),  Lietuvas PSO LITGRID AB un Igaunijas PSO "Elering" AS. Koordinācijas centra darbības funkcijas galvenokārt saistītas ar vienotu pieejas nodrošināšanu reģionālā jaudas aprēķina metodikā, uzraudzībā, jaunu tīklu izveidē un to attīstībā.

Šobrīd visi Baltijas pārvades sistēmas operatori veic nepieciešamās darbības saskaņā ar katra pārvades sistēmas operatora nacionālo tiesību aktu prasībām, lai līdz 2022.gada 1.jūlijam tiktu izveidots RCC un tas sekmīgi uzsāktu tā funkciju īstenošanu.

Lai AST kopā ar LITGRID AB un "Elering" AS dibinātu Baltijas reģionālo koordinācijas centru, tiek veiktas nepieciešamās darbības, lai  saņemtu Ministru kabineta atļauju līdzdalības iegūšanai.

Pielikumi