Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadele ir vienojusies par tās Šveices meitas sabiedrības pārdošanu
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2022-01-21 09:00:42
Versijas komentārs
Teksts

AS Citadele banka ir noslēgusi līgumu ar Trusted Novus Bank Limited par tai piederošās meitas sabiedrības Šveicē Kaleido Privatbank AG pārdošanu. Trusted Novus Bank Limited iegādāsies 100 % Kaleido Privatbank AG akciju. Darījumu plānots pabeigt līdz 2022. gada beigām, pēc regulatoru atļauju saņemšanas.

Līdz ar jaunas vadības ienākšanu Kaleido 2020. gadā, Šveices banka ir pārorientējusi savu stratēģiju uz klientiem no DACH reģiona – Vācijas, Austrijas un Šveices. Kaleido pārdošana ir nākamais solis ceļā uz Citadeles pamatdarbības nostiprināšanu Baltijā, lai atbalstītu vietējo ekonomiku.

Johan Åkerblom, Citadele CEO: “Šveices meitas sabiedrības pārdošana atbilst Citadeles ilgtermiņa ambīcijām kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Jaunajiem īpašniekiem ir stingra apņemšanās un kompetence, lai turpinātu atbalstīt jauno Kaleido stratēģiju un ļautu viņiem īstenot izaugsmes potenciālu”.

Rolf Bauer, Kaleido CEO: “Citadele ir bijusi ideāls biznesa partneris un ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu bankas transformācijā par ekskluzīvu kapitāla pārvaldības sniedzēju. Tagad mēs ieiesim nākamajā fāzē. Jaunā partnerība sniegs gudru veidu, kā apvienot tradicionālos un jaunos biznesa modeļus, lai sasniegtu nākamo attīstības līmeni”.

Christian Bjørløw, Trusted Novus Bank CEO: “Kaleido iegāde sniegs mums lielisku iespēju uzlabot pakalpojumus gan TNB, gan Kaleido klientiem, koncentrējoties uz patīkamu un neierastu banku pakalpojumu pieredzi.”

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Par Trusted Novus Bank

Trusted Novus Bank Ltd ir Gibraltāra banka, kas piedāvā visaptverošu banku produktu un pakalpojumu klāstu, klientu ikdienas bankas vajadzību nodrošināšanai neatkarīgi no tā, vai klients ir no privātbankas korporatīvā vai privātpersonu segmenta. Galvenā uzmanība tiek pievērsta piedāvāto pakalpojumu ilgtspējībai un uzticamībai.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. +371 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv

Pielikumi