Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ELEVING GROUP paziņo par EUR 25 miljonu subordinēto obligāciju emisiju un norēķinu
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-12-29 12:15:05
Versijas komentārs
Teksts

Rīga, Latvija, 2021. gada 29. decembris. Eleving Group (iepriekš zināma kā Mogo Finance), starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa, kas darbojas Centrāleiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā, ir emitējis subordinētās obligācijas EUR 25 miljonu apmērā ar termiņu desmit gadi (ISIN: XS2427362491).

Subordinētās obligācijas ir emitētas ar gada procentu likmi 12,00% un atmaksas termiņu līdz 2031. gadam. Subordinēto obligāciju emisijas rezultātā gūtie ieņēmumi tiks izmantoti esošo akcionāru aizdevumu refinansēšanai un turpmākai biznesa izaugsmei.

Ņemot vērā, ka subordinēto obligāciju nosacījumi atbilst Fitch ‘Korporatīvo hibrīdu novērtēšanas un analīzes kritērijiem (12.11.2020), Fitch emitētajām subordinētajām obligācijām piešķir 100% pašu kapitāla novērtējumu. Attiecīgi, Eleving Group aizņemto līdzekļu rādītājs (bruto aizņēmumu attiecība pret materiālo pašu kapitālu) kopumā paliek nemainīgs, un visi citi Fitch Eleving Group kredītprofila kvalitatīvie un kvantitatīvie novērtējuma faktori netiek ietekmēti.

Paredzams, ka jaunās obligācijas tiks iekļautas Nasdaq Baltic First North Alternatīvajā tirgū 6 mēnešu laikā pēc norēķinu veikšanas.

Aalto Capital (Vācija) darbojās kā Eleving Group globālais koordinators un finanšu konsultants, Signet Bank AS (Latvija) kā tirdzniecības aģents.

Māris Kreics, Eleving Group finanšu direktors, komentēja:

"Esam ļoti pateicīgi par investoru izrādīto uzticību, parakstoties uz mūsu pirmajām subordinētajām obligācijām, kuras saņems pilnu pašu kapitāla novērtējumu gan no mūsu esošajām Eiroobligācijām, gan no reitingu aģentūras viedokļa. Tas iezīmē vēl vienu ļoti svarīgu notikumu 2021. gadā, kā arī mūsu uzņēmuma vēsturē."

 

Par Eleving Group

Eleving Group ir starptautiska finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupa ar plašu pārstāvniecību visā pasaulē. Grupa ir pārstāvēta trīs kontinentos un tās biznesa virzieni ietver transportlīdzekļu un patēriņa finansējuma pakalpojumus, nodrošinot finansiālu iekļaušanu un attīstot finanšu pakalpojumu nozari darbības valstīs. Līdz šim grupa aizdevumos izsniegusi gandrīz 1 miljardu eiro, un tās kopējais kredītportfelis pārsniedz 240 miljonus eiro. Grupa, kas 2012. gadā tika dibināta ar Mogo zīmolu, patlaban darbojas 14 pasaules valstīs.

Ar galveno mītnes vietu Latvijā, Eleving Group veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Divus gadus pēc kārtas Eleving Group iekļauta vadošā finanšu nozares medija Financial Times veidotā Eiropas visstraujāk augošo uzņēmumu Top1000 sarakstā.

Papildu informācija:

Agita Baltbārde

Grupas Komunikācijas un investoru attiecību direktore

+371 29 133 073

Pielikumi