Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadele iegādājusies hipotekārā kredīta portfeli 43 miljonu eiro apmērā
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-12-03 16:02:48
Versijas komentārs
Teksts

Kā plānots, ir pabeigts darījums  starp banku Citadele un likvidējamo ABLV Bank par tai piederošā hipotekārā kredītportfeļa lielākās daļas iegādi. Citadeles hipotekāro kredītu portfelis kopsummā tagad ir papildināts ar 1290 hipotekāro kredītu līgumiem 43,03 miljonu eiro apmērā.

Noslēdzoties darījuma otrai daļai, klienti, kuru kredīti tika nodoti Citadelei, tiks individuāli apzināti un informēti par jauno kārtību esošo hipotekāro saistību pārvaldībā.

“Esam cītīgi strādājuši, lai šo apjomīgo darījumu noslēgtu plānotajā laikā. Būsim gandarīti mūsu jaunajiem klientiem sniegt pieeju modernajiem finanšu pakalpojumiem un produktiem, izcilu klientu servisu un plašo digitālo pakalpojumu klāstu,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

“Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību ar banku Citadeli, nododot tai mūsu hipotekāro kredītu portfeli. Tas apliecina mūsu aktīvu augsto vērtību un gadiem veidoto kredītportfeļa kvalitāti. Darījums, kurš ir viens no lielākajiem Latvijas vēsturē, bija gana sarežģīts, bet esam to sekmīgi īstenojuši pateicoties abu pušu  profesionālam darbam. Līdz ar to esam noslēguši mūsu nozīmīgāko aktīvu atgūšanas projektu un papildinājuši uzkrātos naudas līdzekļus kreditoru prasījumu apmierināšanai,“ piebilda Jānis Rozenbergs, likvidējamās ABLV Bank likvidators.       

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija Superia Corporate Finance.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Par likvidējamo ABLV Bank

2018. gada 26. februārī ABLV Bank, AS akcionāru sapulce pieņēma lēmumu par bankas pašlikvidāciju. Pirms pašlikvidācijas uzsākšanas, banka bija viens no lielākajiem kreditētājiem Latvijā, nodrošinot gan hipotekāro kredītu izsniegšanu mājsaimniecībām, gan finansējumu komercuzņēmumiem, veicinot dažādu nozaru attīstību. Bankas toreizējais kopējais kredītportfelis sasniedza 1 miljardu eiro.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         AS “Citadele banka”
         Tālr. 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         www.citadele.lv
         
         Jānis Bunte
         Komunikācijas departamenta vadītājs
         Likvidējamā ABLV Bank, AS
         Tālr. 67002432
         E-pasts: janis.bunte@ablv.com
         www.ablv.com

Pielikumi