Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS DelfinGroup turpina samazināt finansējuma izmaksas un pirms termiņa dzēš piecu miljonu eiro obligācijas
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-11-30 08:45:59
Versijas komentārs
Teksts

Latvijas finanšu koncerns AS DelfinGroup turpina īstenot agrāk piesaistītā dārgākā finansējuma izmaksu optimizācijas programmu un pirms termiņa ir dzēsis  obligācijas  piecu miljonu eiro vērtībā. Obligācijas tika emitētas 2019. gadā un kupona likme bija 14%. Oktobra beigās AS DelfinGroup jau dzēsa 2016. gadā emitētās piecu miljonu eiro obligācijas, kuru kuponu likme arī bija 14%.

Agrākajos gados aizņemtā finansējuma dzēšanu AS DelfinGroup apņēmās veikt akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektā, izmantojot IPO laikā piesaistīto finansējumu. 2021. gada 25. decembrī uzņēmums noslēgs iepriekšējos gados piesaistīto 13,5 miljonu eiro atmaksu un pārfinansēšanu.

AS DelfinGroup finanšu direktors Aldis Umblejs: “Turpinām īstenot uzņēmuma attīstības stratēģiju un izpildām  IPO laikā akcionāriem dotos solījumus, tajā skaitā par agrāk piesaistītā finansējuma izmaksu samazināšanu. Iepriekšējos gados piesaistītā finansējuma procentu likmes pārsniedza 10%, bet šobrīd varam piesaistīt jaunu kapitālu jau ar daudz zemākām procentu likmēm. AS DelfinGroup ir uzkrājusi pieredzi darbā ar investoriem un nostiprinājusi investīciju piesaistes komandu. Ir izveidojusies ilgtermiņa sadarbība ar daudziem investoriem, kas uzņēmumā iegulda jau vairāk nekā astoņus gadus. Uzņēmuma ieguldījumi korporatīvās pārvaldības pilnveidošanā un akciju kotēšanas uzsākšana biržā ir ievērojami mazinājusi potenciālos investoru ieguldījumu riskus. Investīciju riska mazināšanās, uzņēmuma stabilā izaugsme un veiksmīgā līdzšinējā sadarbība ar investoriem ļauj AS DelfinGroup piesaistīt arvien lētāku finansējumu un optimizēt kopējās uzņēmuma darbības izmaksas.”

Plānots, ka noslēdzoties piesaistītā kapitāla pārfinansēšanas programmai, kopējās finansējuma izmaksas 2022. gadā būtiski samazināsies. Agrāko saistību refinansēšanai AS DelfinGroup izmanto līdzekļus, kas iegūti IPO un jaunajās obligāciju emisijās, kā arī AS Mintos savstarpējo aizdevumu platformā. 2021.gada 27. decembrī tiks dzēstas 3,5 miljonu obligācijas, kuru kuponu likme ir 12%, savukārt tiks saglabātas šogad jūlijā emitētās piecu miljonu obligācijas, kuru kupona likme bija 9,75%. Tāpat jau ir sagatavots prospekts slēgtai 10 miljonu eiro obligāciju emisijai ar kupona likmi 8%. Arī AS Mintos savstarpējo aizdevumu platformā vidējā finansējuma likme šobrīd nepārsniedz 7%, jo AS DelfinGroup ir piešķirts viens no augstākajiem novērtējumiem starp platformas aizdevumu emitentiem.

AS DelfinGroup Nasdaq Riga biržā obligācijas emitē kopš 2014. gada. Pavisam šo septiņu gadu laikā uzņēmums ir emitējis obligācijas 27 miljonu eiro apmērā. Savukārt 14. oktobrī veiksmīgi noslēdzās AS DelfinGroup IPO, kur piedalījās gandrīz seši tūkstoši investoru un izdevās piesaistīt vairāk nekā astoņus miljonus eiro. Akciju kotēšanu Baltijas Oficiālajā sarakstā AS DelfinGroup uzsāka 20. oktobrī.

AS DelfinGroup pamatkapitālu pašlaik veido 45 319 594 akcijas. Uzņēmuma akcionāri ir SIA L24 Finance (57,53%), SIA EC Finance (18,81%), SIA AE Consulting (8,83%), kā arī uzņēmuma vadības komanda (3,08%). 11,75% akciju atrodas brīvā publiskā apgrozībā Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Par AS DelfinGroup

AS DelfinGroup ir licencēts uz tehnoloģijām balstīts finanšu nozares koncerns, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. AS DelfinGroup vairāk nekā 270 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. AS DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2020. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 34,6 miljonus eiro, EBITDA bija 9,3 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem par dividendēm sasniedza 4,65 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

Papildu informācija:
Aldis Umblejs,
AS DelfinGroup Finanšu direktors
Tālr.: +371 26189988
 E-pasts: IR@delfingroup.lv.

Pielikumi