Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Citadele banka” emitē nenodrošinātas obligācijas 200 miljonu eiro apmērā
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-11-17 09:05:16
Versijas komentārs
Teksts

AS “Citadele banka” ir veikusi 200 miljonu eiro nenodrošināto (Senior Unsecured) obligāciju emisiju. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pieci gadi, ar iespēju tās dzēst pirms termiņa pēc četriem gadiem. Emisijas mērķis ir nodrošināt atbilstību Minimālā pašu kapitāla un atbilstīgo saistību prasībām (MREL). Ieņēmumus no emitētajām obligācijām Citadele izmantos vispārējai uzņēmējdarbības attīstībai

Šī obligāciju emisija ir pirmā reize, kad Citadele piesaista finansējumu starptautiskajos kapitāla tirgos. Nozīmīgais solis ir sperts, lai pildītu Banku regulējošās MREL prasības, vienlaikus palielinot investoru bāzi un stiprinot Bankas saistību struktūru. Emisijas ietvaros piedāvājums galvenokārt tika izteikts institucionālajiem investoriem Baltijā un Skandināvijā to pozitīvo atsauksmju un izradītā intereses dēļ,” sacīja Citadeles vadītājs Johans Akerbloms (Johan Akerblom).

Obligācijas tika piedāvātas institucionālajiem investoriem. Kopumā piedāvājumā piedalījās aptuveni 40 investori. No kopējā portfeļa 59% tika saņemti no Ziemeļvalstu un Baltijas investoriem, 27% no Apvienotās Karalistes un 14% no citām Eiropas valstīm. Obligācijas tika emitētas ar 185 bāzes punktu starpību virs attiecīgā termiņa fiksētās eiro procentu likmes. Vērtspapīru kupona likme noteikta 1.625%.

Paredzams, ka obligācijas tiks kotētas Euronext Dublinā un Nasdaq Rīga. Moody’s obligācijām ir piešķīris reitingu Baa3.

 

         Nataļja Fokina
         Resursu direkcijas vadītāja
         Natalija.Fokina@citadele.lv
         Mob.: +371 26424732

Pielikumi