Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par tiesvedības galīgo izbeigšanu saistībā ar AS “Olainfarm” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-10-29 12:53:34
Versijas komentārs
Teksts

Augstākā tiesa ir noraidījusi AS “Olainfarm” mazākuma akcionāru blakus sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2021. gada 24. augusta lēmumu, ar kuru pilnībā izbeigta tiesvedība, kas tika ierosināta sakarā ar divu AS “Olainfarm” mazākuma akcionāru pieteikumu atcelt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumu, ar kuru FKTK atļāva AS “AB CITY” izteikt obligāto AS “Olainfarm” akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Augstākā tiesa nolēma atstāt negrozītu Administratīvās apgabaltiesas 2021. gada 24. augusta lēmumu par tiesvedības izbeigšanu administratīvajā lietā, konstatējot, ka AS “Olainfarm” mazākuma akcionāriem nebija subjektīvo publisko tiesību vērsties tiesā ar šādu prasījumu.

Augstākās tiesas nolēmums ir galīgs un nav pārsūdzams. Tādējādi nodibināts, ka akcionāriem Agrim Aucem un Mārcim Judzim nebija tiesību vērsties tiesā, lai apstrīdētu FKTK lēmumu, ar kuru tika atļauts AS "AB CITY" izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Obligātais AS “Olainfarm” akciju atpirkums noslēdzās 2021. gada 17. augustā, un tā laikā mazākuma akcionāri AS “AB CITY” pārdevuši kopumā 2 427 408 akcijas, kas sastāda 17,23% no kopējā AS “Olainfarm” balsstiesīgo akciju kopskaita.

 

Papildu informācija:
Jānis Leimanis
AS “Olainfarm” valdes loceklis
Tel. +371 29269424
E-pasts: janis.leimanis@olainfarm.com

Pielikumi