Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Desmit jauni produkti gadā: “Olainfarm” plāno nostiprināties Centrālās un Austrumeiropas tirgos
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-09-30 11:25:08
Versijas komentārs
Teksts

Piecu gadu laikā investējot 100 miljonu eiro un izstrādājot desmit jaunus produktus ik gadu, AS “Olainfarm” plāno kļūt par top 10 farmācijas uzņēmumu Centrālajā un Austrumeiropā.

“”Olainfarm” 50. darbības gadu uzsākam labā formā un ar ambicioziem plāniem. Uzņēmuma komanda ir mobilizējusi spēkus jaunu produktu izstrādei un stratēģiskai jaunu tirgu apguvei, vienlaikus efektivizējot uzņēmuma darbu un strādājot pie investīciju piesaistes,” informē AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Jānis Buks.

AS “Olainfarm”, kas pirmajā pusgadā strādājusi ar 66,671 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 7,668 miljonu eiro peļņu, ir bijusi par 17,5% produktīvāka nekā farmācijas nozarē strādājošie uzņēmumi kopumā. Vidējo produktivitāti jeb apgrozījumu uz vienu darbinieku ražošanas nozarē Latvijā “Olainfarm” pārsniedz vairāk nekā 2,5 reizes.

"”Olainfarm” medicīnas produktu mārketinga modelis, kas darbojas jau 15 valstīs, ir devis 10% pārdošanas pieaugumu, tajā skaitā, piemēram, Krievijā izaugsme šā gada astoņos mēnešos bijusi 19%, bet Ukrainā – 20%,” stāsta AS “Olainfarm” valdes locekle Elena Bušberga, piebilstot, ka būtiskākajos noieta tirgos – Latvijā, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Uzbekistānā un Kazahstānā – un nozīmīgākajās gatavo zāļu formu produktu grupās AS “Olainfarm” uzrādījis par 11% labākus darbības rādītājus nekā vidējā tirgus izaugsme.

Uzņēmuma sekmes gatavo zāļu tirgū Covid-19 periodā nodrošinājusi digitālo platformu “Open Olainfarm” un “Academy of Doctors” izveide. Savukārt aktīvo farmaceitisko vielu un ķīmisko sastāvdaļu piegādes apjomus par 17% izdevies audzēt, piesaistot vērtīgus sadarbības partnerus Itālijā, ASV, Vācijā, Japānā un citur.

“Vēl straujāka “Olainfarm” izaugsme būs iespējama, tikai mērķtiecīgi paplašinot produktu portfeli. Šobrīd,  aizpildot pēdējo gadu produktu izstrādes plaisu, dažādās plānošanas un izstrādes fāzēs jau ir apstiprināti 23 jauni produkti, taču pie tā nedomājam apstāties. Esam nosprauduši mērķi nodrošināt vismaz desmit jaunu produktu izstrādi gadā,” atklāj AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Juris Bundulis. Vairums no jau apstiprinātajiem produktiem tiek attīstīti “Olainfarm” tradicionāli sekmīgākajās terapeitiskajās jomās kā uroloģija, neiroloģija, kardioloģija un alerģiju ārstniecība. Papildus jaunu produktu izstrāde apstiprināta arī cukura diabēta un onkoloģisko slimību ārstēšanai.

Investīcijas mērķu sasniegšanai tuvāko piecu gadu laikā sasniedz 100 miljonus eiro, kas nepieciešami gan jaunu produktu izstrādei un tehnoloģiju transfēriem, gan gatavo zāļu formu ražošanas līniju paplašināšanai, aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas līniju izveidei, kvalitātes kontroles laboratoriju modernizācijai, pētniecības un attīstības laboratoriju izveidei, noliktavu paplašināšanai un notekūdeņu attīrīšanas stacijas un tīklu rekonstrukcijai. Līdzekļus plānots iegūt, kāpinot efektivitāti un reinvestējot peļņu, kā arī piesaistot papildu finansējumu.

Papildu informācija:

Ilze Čikule
+371 20260117
ilze.cikule@olainfarm.com

 

Par AS “Olainfarm”

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 49 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2020. gadā sasniedza 122 157 eiro. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm un teritorijām, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju. Plašāka informācija www.olainfarm.com.

Pielikumi