Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Latvijas kuģniecība" saņem astoto un ūdenī nolaiž desmito
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-07-18 10:55:18
Versijas komentārs
Teksts
Šodien, 2007. gada 18. jūlijā, Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.” norisinās trešā no kopumā četriem AS Latvijas kuģniecība (LK) rūpnīcai pasūtīto tankkuģu jaunbūvju svinīga saņemšanas un vārda Kazdanga došanas ceremonija. Savukārt 14. jūlijā Horvātijas kuģu būves rūpnīcā „3.Maj” notika septītā no kopumā desmit pasūtīto tankkuģu jaunbūvju vārda Piltene došanas un ūdenī laišanas ceremonija.
Šī gada jūlija vidus Latvijas kuģniecībai ir zīmīgs ar to, ka piecu dienu laikā divās pretējās pasaules pusēs norisinājās ar LK flotes atjaunošanas programmas realizāciju cieši saistīti notikumi: Horvātijā kuģu būves rūpnīcā „3.Maj” būvētā tankkuģa ielaišana ūdenī un svinīga kuģa saņemšanas dokumentu parakstīšana Korejas kuģu būves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd.”.
Jau par tradīciju ir kļuvusi Latvijas novadu un pagastu nosaukumu piešķiršana LK kuģu jaunbūvēm. Arī šoreiz abi tankkuģi ir ieguvuši labskanīgos Kazdangas un Piltenes vārdus. Par kuģu krustmātēm LK aicinājusi minēto pagastu padomju pārstāves Birutu Konrādi un Olitu Doniņu.
Kopš 2006. gada vasaras LK kopumā saņēmusi jau astoņas tankkuģu jaunbūves, tādējādi šobrīd LK floti veido 31 tankkuģis, 2 gāzvedējkuģi, 5 refrižeratorkuģi un 1 sauskravu kuģis, kā arī trīs laika nomā paņemti citiem īpašniekiem piederoši tankkuģi „Blue Star”, „Green Star” un „Maria M”.
 
Papildus informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska ,
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi