Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par HansaMatrix padomes priekšsēdētāju kļūst Baiba Rubesa
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-06-02 09:55:45
Versijas komentārs
Teksts

HansaMatrix kārtējā akcionāru sapulcē 2021. gada 26.maijā tika ievēlēts jauns padomes sastāvs, kurā papildus iepriekšējiem padomes locekļiem Ingrīdai Blūmai, Dagnim Dreimanim, Normundam Igolniekam un Baibai Andai Rubesai, no jauna ievēlēti HansaMatrix dibinātājs, Ilmārs Osmanis, kā arī padomes loceklis Anders Lennart Borg. Par HansaMatrix padomes priekšsēdētāju apstiprināta Baiba Rubesa, savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus turpinās pildīt Ingrīda Blūma.

HansaMatrix padomes sastāvu atstājis Andris Bērziņš, kurš bija neatkarīgais padomes loceklis un darbojās HansaMatrix padomē kopš 2015.gada 07.oktobra un bija padomes priekšsēdētājs kopš 2018.gada 04.aprīļa.

Jaunajā padomes sastāvā neatkarīgie padomes locekļi ir Ingrīda Blūma, Anders Lennart Borg un Baiba Rubesa.

Baiba Anda Rubesa ir pieredzējusi starptautisku uzņēmumu vadītāja, ar plašu pieredzi korporatīvā pārvaldībā, vadīt prasmē, ilgtspējas prasībās un nozīmīgs papildinājums Sabiedrības padomē menedžmenta, līderības un sabiedrisko attiecību jomā. B.Rubesai nepieder HansaMatrix akcijas.

Rubesa strādā kā konsultante, un no 2019. gada iecelta Stokholmas Ekonomikas Augstskolas Rīgā padomē. No 2016. līdz 2019. gadam Baiba Rubesa bija Latvijas elektroenerģijas uzņēmuma Latvenergo padomes Cilvēkresursu komitejas locekle. No 2015. līdz 2018. gadam B. Rubesa bija valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore kopuzņēmumā RB Rail, kas Baltijā veic Eiropas Savienības lielāko dzelzceļa infrastruktūras projekta Rail Baltica īstenošanu. Kopš 2014. gada viņa ir konsultāciju uzņēmuma RFactor īpašniece. Pirms tam viņa no 2010-2013.gadam ieņēma korporatīvās sociālās atbildības viceprezidentes amatu Statoil ASA, savukārt no 2008. līdz 2010. gadam Rubesa bija Statoil Azerbaijan direktore sadarbībai ar valsts iestādēm. No 2011. līdz 2013. gadam B. Rubesa bija EITI (Extractive Industries Transparency Initiative) padomes locekle un no 2012. līdz 2015.gadam - Citadele banka padomes locekle. No 2004. līdz 2007. gadam B.Rubesa vadīja Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī bija Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Latvijā, no 2002. līdz 2009. gadam B. Rubesa bija DnB Nord bankas padomē. Pirms tam, no 2001.gada līdz 2008.gadam B.Rubesa bija Latvija Statoil izpilddirektore un no 1996.gada līdz 2000.gadam Statoil Baltic States mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore.

Ilmārs Osmanis ir ieguvis augstāko izglītību radioelektronikas inženierzinātnē, kam vēlāk pievienojis MBA studijas, kas netika pabeigtas biznesa projektu straujās attīstības dēļ. Viņa uzņēmējdarbības pieredze ietver veiksmīga elektronisko komponentu izplatīšanas uzņēmuma SIA “Macro Rīga”, radīšanu Baltijas valstīs, kura bizness vēlāk tika veiksmīgi pārdots. Pēdējos 15 gadus viņš ir veltījis HansaMatrix izveidei un strādājis kā uzņēmuma vadītājs, izveidojot HansaMatrix par vienu no modernākajām augsto tehnoloģiju ražošanas grupām Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, kura sastāv no 3 ražošanas rūpnīcām un nodarbina ap 240 darbinieku. 2014. gadā veicis menedžmenta izpirkumu un 2016. gadā veicis kapitāla piesaisti un HansaMatrix kotēšanu Nasdaq Baltic galvenajā sarakstā. Šobrīd Ilmārs Osmanis ir  HansaMatrix asociētā, 3D fotonikas un optisko risinājumu uzņēmuma LightSpace Technologies valdes priekšsēdētājs. Ilmāram Osmanim 100% piederošajam uzņēmumam SIA Macro Rīga pieder 623 096 jeb 34,06% (uz 18.05.2021) HansaMatrix akcijas.

Anders Lennart Borg ir pieredzes bagāts profesionālis elektronikas ražošanas industrijā. Pabeidzis Linkoping universitāti Zviedrijā un apveltīts ar plašām zināšanām inženirzinātnē. Viņa ilgā darba pieredze ļāvusi izkopt spēcīgas vadītāja prames. 11 gadus strādājis elektronikas ražotnē Eljo AB Zviedrijā, no kuriem gandrīz piecus gadus bijis tās direktors. Vēlāk 5 gadus vadījis Schneider Electric elektronikas rūpnīcu Latvijā un vēl 5 gadus šīs pašas kompānijas rūpnīcu Zviedrijā. Anders Lennart Borg nepieder HansaMatrix akcijas.

 

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas darbojas Baltijas, Ziemeļvalstu un Eiropas Savienības tirgū un veic elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu augstas pievienotās vērtības produktu tirgus sektoros.

Pielikumi