Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par HansaMatrix Valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Sams, pieredzējis elektronikas ražošanas vadītājs
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-05-18 16:46:56
Versijas komentārs
Teksts

Par augsto tehnoloģiju uzņēmuma HansaMatrix valdes priekšsēdētāju 2021.gada 17.maijā iecelts līdzšinējais operacionālais vadītājs un valdes loceklis Jānis Sams.

Līdz ar izmaiņām HansaMatrix valdes sastāvā iecelti divi jauni valdes locekļi – HansaMatrix Ventspils rūpnīcas vadītājs Gatis Grava un Ogres rūpnīcas vadītājs Vitauts Galvanausks. Darbu valdē un uzņēmuma finanšu direktora amatā turpina Māris Macijevskis.

HansaMatrix dibinātājs, līdzšinējais CEO un valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis atstāj HansaMatrix CEO un valdes priekšsēdētāja amatu.

“Jūtos pagodināts par man izrādīto uzticību un esmu gatavs pieņemt šo izaicinājumu. Esmu pārliecināts, ka kopā ar mūsu profesionālo komandu varam sasniegt ambiciozos HansaMatrix mērķus,” pauž J. Sams.

Jānis Sams HansaMatrix pievienojās 2020. gada jūnijā un ieņēma operacionālā vadītāja amatu. Vairāk kā 10 gadus viņš darbojies elektronikas ražošanas menedžmentā starptautiskos uzņēmumos, lielāko pieredzi gūstot Schneider Electric ražotnēs. Viņš ir ieguvis maģistra grādu visaptverošā kvalitātes vadībā un inženiera grādu ražošanas automatizācijā Rīgas Tehniskajā universitātē.

HansaMatrix valdes priekšsēdētājs J.Sams vienlaikus ir Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas valdes loceklis, biznesa vadības sistēmas LEAN eksperts un savā pieredzē dalās izglītības iestāžu konventos.

Valdes loceklis Gatis Grava HansaMatrix strādā kopš 2020. gada marta un pilda Ventspils rūpnīcas vadītāja amatu. G. Gravam ir vairāk kā 14 gadus profesionālā darba pieredze Schneider Electric grupas uzņēmumos Eiropā, dažādās menedžmenta pozīcijās, iepirkumu, piegādātāju stratēģiskās attīstības vadībā, kā arī attīstot piegāžu ķēdes Skandināvijā un Austrumeiropā. G. Grava ir ieguvis inženiera grādu Rīgas Tehniskajā universitātē.

Valdes loceklis Vitauts Galvanausks pievienojies HansaMatrix 2021. gada janvārī un pilda Pārogres rūpnīcas vadītāja amatu. Viņam ir vairāk kā 10 gadu iepriekšējā pieredze dažādos ražošanas vadības amatos, atbildot par kvalitātes, procesu un efektivitātes uzlabojumiem, uzņēmumu operatīvās darbības rezultātiem. V. Galvanausks bijis atbildīgs par operacionālās izcilības procesu ieviešanu Consolis uzņēmumu grupā, arī darbojies kā Consolis rūpnīcas vadītājs Latvijā. V.Galvanausks ir ieguvis bakalaura grādu komunikāciju zinātnē Latvijas Universitātē.

Pašlaik J. Samam, G.Gravam un V.Galvanauskim nepieder HansaMatrix akcijas un personāla opcijas.

HansaMatrix dibinātājs un līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis arī turpmāk paliks nozīmīgs HansaMatrix akcionārs taču savas zināšanas un enerģiju veltīs HansaMatrix asociētā uzņēmuma LightSpace Technologies attīstībai, kurā ir gan dibinātājs, gan arī pilda valdes priekšsēdētāja amatu.

“Tehnoloģiju un ražošanas kompetence ir kļuvusi arvien nozīmīgāka, un es pilnībā ticu uzņēmuma turpmākai veiksmīgai attīstībai jaunās komandas vadībā. Turpmāk savu enerģiju un redzējumu veltīšu LightSpace Technologies attīstībai, lai šis uzņēmums kļūtu par globālu veiksmes stāstu tās tehnoloģiju telpā,” izmaiņas komentējis I. Osmanis, kura vadībā HansaMatrix apmēram 20 gadu laikā no jaunuzņēmuma izaugusi par vadošo Baltijas reģiona elektronikas produktu un sistēmu līgumu ražotāju.

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas darbojas Baltijas, Ziemeļvalstu un Eiropas Savienības tirgū un veic elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu augstas pievienotās vērtības produktu tirgus sektoros.

Pielikumi
Janis Sams_photo.jpg (542.16 kB)
HansaMatrix_logo.png (21.59 kB)