Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Tiek uzsākts AS “mogo” obligāciju publiskais piedāvājums
Emitents mogo AS (213800DOKX626GYVOI32)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-02-12 09:14:55
Versijas komentārs
Teksts

AS “mogo” šodien, 12. februārī, uzsāk obligāciju publisko piedāvājumu, kas ilgs no 2021. gada 12. februāra līdz 2021. gada 25. februārim.

Šī gada 2.februārī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja AS "mogo" obligāciju prospektu publiskā piedāvājuma izteikšanai un to iekļaušanai Nasdaq Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. Kopējā obligāciju nominālvērtība ir 30 000 000 eiro.

Publiskais piedāvājums sastāv no divām daļām - jaunu investoru parakstīšanās un apmaiņas piedāvājums esošajiem obligāciju turētājiem.

  • Parakstīšanās iespēja uz obligācijām ir pieejama gan esošajiem obligāciju turētājiem, gan privātajiem un institucionālajiem investoriem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.
  • Lai turpinātu sadarbību ar mūsu esošajiem investoriem, apmaiņas darījuma ietvaros visiem esošajiem AS “mogo” obligāciju turētājiem ar ISIN kodiem LV0000801363 un LV0000880029 ir iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām apmaiņā pret 2% prēmiju, kas tiks izmaksāta kopā ar pirmo obligācijas kupona maksājumu.

Mogo Finance Grupas izpilddirektors Modestas Sudnius: “Mēs augsti novērtējam gadu gaitā izrādīto ieguldītāju uzticību, tādēļ esam priecīgi piedāvāt Baltijas investoriem jaunu iespēju ieguldīt Grupas flagmaņa – Latvijas uzņēmuma AS “mogo” – obligācijās. Mēs redzam obligācijas kā nozīmīgu instrumentu Grupas izaugsmes finansēšanā, un priecājamies, ka gadu gaitā investoru interese gan par AS “mogo”, gan Mogo Finance obligācijām ir augusi, tādējādi izveidojot plašu investoru kopienu no visas pasaules.”

“Lieliski, ka AS ”mogo” turpina mērķtiecīgi izmantot biržu  finansējuma piesaistei ar šo obligāciju publisko piedāvājumu, paverot jaunas ieguldījumu iespējas parāda vērtspapīros privātajiem un institucionālajiem investoriem Baltijā,” pauda “Nasdaq Riga” valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Uzņēmums “mogo” Nasdaq Baltijas kapitāla tirgū ir pārstāvēts jau kopš 2014. gada. Divus gadus pēc tā dibināšanas ”mogo” veiksmīgi noslēdza parāda vērtspapīru emisiju 20 miljonu eiro apmērā, kas tika iekļauta Nasdaq Baltijas regulētajā tirgū. Patlaban Baltijas kapitāla tirgū “mogo” ir pārstāvēts ar divām obligāciju emisijām - kopumā 30 miljonu eiro apmērā. Šīs emisijas mērķis ir refinansēt pašreizējās obligācijas.

  • Katras obligācijas nominālvērtība ir EUR 1 000.
  • Minimālā ieguldījumu summa sākotnējā piedāvājuma laikā ir vismaz viena obligācija.
  • Procentu izmaksa par obligācijām tiks veikta katru mēnesi prospekta noteikumos norādītajos datumos ar gada kupona likmi 11%.
  • Obligāciju termiņš beigsies pēc 3 gadiem, tomēr ”mogo” ir tiesības priekšlaicīgi izpirkt obligācijas.

Obligācijas plānots iekļaut regulētajā tirgū - biržas “Nasdaq Riga” Baltijas  Parāda vērtspapīru sarakstā ne vēlāk kā 2021. gada 31. martā. Nodrošinot investoriem ērtu procesu gan pašreizējo obligāciju apmaiņai, gan parakstīšanās iespējai uz jaunajām obligācijām, process tiks īstenots ar “Nasdaq Riga” Genium INET tirdzniecības sistēmas starpniecību. “Signet Bank, AS” darbojas kā obligāciju emisijas galvenais organizētājs.

AS „mogo” aicina investorus, masu mediju pārstāvjus un ikvienu interesentu piedalīties virtuālajā konferencē š.g. 18. februārī plkst. 16:00, kur Mogo Finance grupas vadītājs Modestas Sudnius un finanšu direktors Māris Kreics informēs par obligāciju publisko piedāvājumu, kā arī analizēs 2020. gada 12 mēnešu neauditētos finanšu rezultātus. Lai pieteiktos dalībai vebinārā, lūdzam iepriekš reģistrēties, izmantojot saiti: https://attendee.gotowebinar.com/register/7629787575297175823

Detalizēta informācija par obligāciju programmas noteikumiem un to, kā piedalīties AS “mogo” obligāciju izsolē: https://mogo.finance/new-bonds/

 

AS “mogo” ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas Mogo Finance. Mogo Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus klientiem ērtākajā veidā – tiešsaistē, telefoniski un pie vairāk nekā 280 sadarbības partneriem. AS “mogo” Latvijā ir vairāk kā 13 tūkstoši klientu un 26 miljonu eiro liels kredītportfelis 2020.gadā.

Mogo Finance Grupa, ar auto finansēšanu kā vadošo biznesa virzienu, izmeklētos pasaules tirgos sniedz arī alternatīvā finansējuma pakalpojumus. Mogo Finance nodrošina pieejamību finanšu pakalpojumiem īpaši reģionos, kur konvencionālais finanšu sektors neapkalpo visas sabiedrības grupas.  Līdz šim uzņēmums izsniedzis nodrošinātos aizdevumus vairāk kā 585 miljonu eiro apjomā ar produktu portfeli vairāk nekā 192 miljonu eiro apmērā. Plaša ģeogrāfiskā pārstāvniecība un daudzveidīgas ieņēmumu plūsmas piešķir Mogo unikālu mērogu un biznesa attīstības tempu. Mogo Finance izmanto daudzkanālu Fintech pieeju, izmantojot gan savu filiāļu tīklu, gan vairāk kā 2000 partneru lokācijas, kā arī nodrošinot pakalpojumu pieejamību tiešsaistē. Dibināta 2012. gadā ar galveno mītnes vietu Latvijā, Mogo Finance Grupa veic saimniecisko darbību 14 valstīs Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālās Āzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

Vairāk: www.mogofinance.com

Vairāk informācijas:

Māris Kreics

Mogo Finance Grupas Finanšu direktors

Tālrunis: +371 26 128 020

E-pasts: maris.kreics@mogofinance.com

 

Agita Baltbārde

Mogo Finance Grupas Globālās Komunikācijas vadītāja

Tālrunis: +371 29 133 073

E-pasts: agita.baltbarde@mogofinance.com

Pielikumi