Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS Starpposma ziņojums par 2020.gada 4.ceturksni
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-01-29 20:08:47
Versijas komentārs
Teksts

Saistībā ar ierobežojumiem Covid-19 izplatības apturēšanai, Storent grupas ieņēmumu līmenis 2020. gada 4. ceturksnī bija zemāks nekā 2019. gada 4. ceturksnī. Darbaspēka mobilitāte tika ierobežota un attīstītāju piesardzības dēļ būvniecības projekti tika vai nu atlikti uz vēlāku laiku vai atcelti. Tā rezultātā vairāku valstu tirgū radās nomas tehnikas pārpalikums un cenu līmenis kritās.

Saskaņā ar oficiālajiem statistikas datiem, 2020. gada 3. ceturksnī būvniecības tirgus aktivitāšu skaits Baltijas valstīs salīdzinājumā ar to pašu periodu 2019. gadā saruka Igaunijā par 5 %, Latvijā par 0,3 %, Lietuvā par 5 %. Tā pati tendence bija novērojama arī gada pēdējā ceturksnī, kad pandēmijas izplatīšanās negatīvi ietekmēja nozares attīstību.

Storent Baltijas un Ziemeļvalstu pārdošanas un klientu apkalpošanas komandas turpina tiešsaistes platformas popularizēšanu. Kopš portāla ieviešanas Baltijas valstīs 2020.gada pavasarī tiešsaistes pasūtījumu skaits būtiski pieauga, sasniedzot gandrīz 40% no kopējā apgrozījuma Latvijā un Lietuvā, un 20% Igaunijā. Mēs sagaidām arī pastāvīgu tiešsaistes ieņēmumu pieaugumu Ziemeļvalstīs, kur paredzama, ka pašreizējā Covid-19 situācija mudinās klientus mainīt tehnikas iznomāšanas paradumus. Nomas procesu digitalizācija Baltijā tika uzsākta 2020. gada janvārī, un kopš tā laika mēs esam novērojuši lielisku tendenci, līdz 4. ceturkšņa beigām 70% no visiem Baltijas valstīs veiktajiem nomas darījumiem tika parakstīti elektroniski. Mēs sagaidām arī nozīmīgu nomas darījumu digitalizācijas pieaugumu arī Ziemeļvalstīs. Ieņēmumi no tiešsaites pakalpojumiem stabili pieaug tāpat kā tiešsaites pasūtījumu skaits, jauno platformā piereģistrējušos klientu skaits un elektroniski parakstīto dokumentu skaits. Aizvien vairāk ir to klientu, kas tiešsaites pakalpojumus izmanto atkārtoti. Tas viss liecina par to, ka klientu ieradumi tehnikas nomāšanā pamazām mainās. Storent grupa turpina sadarbību ar tiešsaites pārnomāšanas tehnikas piegādātāju Preferrent, kas ļauj mums paaugstināt nomas tehnikas apjomus, neieguldot kapitālu. Storent mērķis ir kļūt par pakalpojumu nomas kompāniju., un jau tagad apmēram pusi no visiem ieņēmumiem veido splitrent darījumi.

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com  

www.storent.com 

Pielikumi
STORENT starpposma zinojums 2020-Q4-LV.pdf (5240.41 kB)