Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir apstiprinājusi izmaiņas AS “Citadele banka” valdē
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2021-01-28 16:00:40
Versijas komentārs
Teksts

Kā iepriekš ziņots, turpinot atbalstīt bankas stratēģiju un darbības izcilību, tika plānots, ka no 2021. gada janvāra bankas valdei pievienosies Rūta Ežerskiene, atbildot par privātpersonu un mazā un vidējā uzņēmuma segmenta attīstību, Vladislavs Mironovs būs atbildīgs par stratēģijas ieviešanu, digitālo un biznesa attīstību, Valters Ābele ieņems finanšu direktora amatu un Slavomirs Mizaks vadīs apvienoto IT un operacionālo jomu.

2021. gada 27. janvārī plānotās izmaiņas ir apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Rūtai Ežerskienei ir plašas zināšanas un izpratne par privāto un MVU klientu biznesu, kas balstīta uz iepriekšējo pieredzi strādājot banku un apdrošināšanas nozarēs. No 2018. gada līdz šim brīdim Rūta bija Privātpersonu segmenta vadītāja Baltijā AON apdrošināšanas kompānijā, pirms tam ieņemot dažādus vadošus amatus SEB bankā gan Baltijas līmenī, gan Lietuvā, tai skaitā Pārdošanas daļas un Biznesa tranformācijas vadītājas (2017. - 2018. gadam) un SEB dzīvības apdrošināšanas vadītājas amatu (2015. - 2017. gadam). Rūtai Ežerskienei nepieder AS “Citadele banka” akcijas.

Ņemot vērā plašās zināšanas audita jomā, kas papildinātas ar ilggadēju pieredzi darbā bankā, Valters Ābele, valdes loceklis un risku direktors, ieņems Finanšu direktora amatu un turpinās veltīt uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Centrālās Bankas uzraudzību. Kamēr notiek jauna risku direktora atlases process, Valters uz laiku apvienos risku pārvaldības un finanšu pārvaldības (CFO) jomu pārraudzību. Valteram Ābelem nepieder AS “Citadele banka” akcijas.

Vladislavs Mironovs, valdes loceklis, pildīs Stratēģijas direktora lomu un pilnībā fokusēsies uz Citadeles stratēģijas realizāciju, digitālo un biznesa attīstību. Darbu Citadelē Vladislavs Mironovs uzsāka 2015. gada jūlijā un kopš 2016. gada decembra bija valdes loceklis un privātpersonu klientu apkalpošanas direktors. Vladislavam Mironovam nepieder AS “Citadele banka” akcijas.

Operacionālo jautājumu direktora atbildībā esošie jautājumi tiks integrēti un kļūs par daļu no apvienotās IT un operacionālas jomas ko vadīs Slavomirs Mizaks, valdes loceklis, tehnoloģiju un operacionālās attīstības direktors. Slavomirs Citadeles grupā strādā kopš 2017. gada 1. augusta. Slavomiram Mizakam nepieder AS “Citadele banka” akcijas.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. +371 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv

Pielikumi