Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadeles valdē plānotas izmaiņas
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-12-10 09:59:06
Versijas komentārs
Teksts

Turpinot atbalstīt bankas stratēģiju un darbības izcilību - plānots, ka no 2021. gada janvāra bankas valdei pievienosies Rūta Ežerskiene, atbildot par privātpersonu un mazā un vidējā uzņēmuma segmenta attīstību, Vladislavs Mironovs būs atbildīgs par stratēģijas ieviešanu, digitālo un biznesa attīstību, Valters Ābele ieņems finanšu direktora amatu un Slavomirs Mizaks vadīs apvienoto IT un operacionālo jomu.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu progresu bankas privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu (turpmāk – MVU) klientiem, Citadele iepazīstina ar Rūtu Ežerskieni, kura no 2021. gada janvāra pievienosies bankas valdei un uzņemsies privātpersonu un MVU segmenta attīstības vadību. Rūtai ir plašas zināšanas un izpratne par privāto un MVU klientu biznesu, kas balstīta uz iepriekšējo pieredzi strādājot banku un apdrošināšanas nozarēs. No 2018. gada līdz šim brīdim Rūta bija Privātpersonu segmenta vadītāja Baltijā AON apdrošināšanas kompānijā, pirms tam ieņemot dažādus vadošus amatus SEB bankā gan Baltijas līmenī, gan Lietuvā, tai skaitā Pārdošanas daļas un Biznesa tranformācijas vadītājas (2017. - 2018. gadam) un SEB dzīvības apdrošināšanas vadītājas amatu (2015. - 2017. gadam). “Esmu priecīga un lepna pievienoties Citadelei. Attīstot savus produktus un pakalpojumus ar jaunām tehnoloģijām un inovācijām, Citadele iet roku rokā ar mainīgajām klientu vajadzībām dažādos to dzīves posmos. Es saredzu lielu potenciālu būt par galveno finanšu partneri Baltijā privātajiem un biznesa klientiem, lai padarītu viņu dzīves vieglākas un veiksmīgākas, sniedzot lielisku servisu kopā ar bankas profesionāļu komandu, ”saka Rūta Ežerskienė.

 “Pēdējos gados gūstot labus panākumus, banka ir spēcīgās pozīcijās, un mums priekšā ir daudz aizraujošu lietu, kas mūs sagaida nākotnē. Ceļā uz Baltijas banku čempionu titulu, mēs speram nākamo soli pretī plānam iegūt labāko komandu mērķa sasniegšanai. Esmu ļoti priecīgs, ka Rūta mums pievienosies, un ar nepacietību gaidu vēl lielāku degsmi un individuālu pieeju privātpersonu un MVU klientiem, kā arī jaunu spēcīgu vadības komandas dalībnieku”, saka Johans Akerbloms, Citadele vadītājs.

Klientu uzvedība, tehnoloģijas un tirgus attīstības tendences mainās straujāk kā jebkad, un, lai Citadele turpinātu veiksmīgu darbību, mums vēl jo vairāk jābūt vērstiem uz savu attīstību, kur centrā ir klientu vajadzības. Ņemot vērā attīstības plānus, Citadele lielāku uzmanību pievērsīs privāto, MVU un korporatīvo klientu stratēģijai un biznesa attīstība, vienlaikus spējot apvienot to ar atbalsta funkcijām. Atbilstoši šīm ambīcijām, Vladislavs Mironovs, valdes loceklis, esošais privātpersonu klientu apkalpošanas direktors, pilnībā fokusēsies uz stratēģijas realizāciju, digitālo un biznesa attīstību.

Ņemot vērā plašās zināšanas audita jomā, kas papildinātas ar ilggadēju pieredzi darbā bankā, Valters Ābele, valdes loceklis un risku direktors, ieņems Finanšu direktora amatu un turpinās veltīt uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Centrālās Bankas uzraudzību.

Operacionālo jautājumu direktora atbildībā esošie jautājumi, ko šobrīd vada Kaspars Jansons, tiks integrēti un kļūs par daļu no apvienotās IT un operacionālas jomas ko vadīs Slavomirs Mizaks, valdes loceklis, tehnoloģiju attīstības direktors. Kaspars turpinās darbu Citadelē ar akcionāriem.

Gaidāmās izmaiņas Citadeles valdē tiks iesniegtas apstiprināšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, un tās stāsies spēkā no 2021. gada janvāra pēc FKTK apstiprinājuma saņemšanas.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. +371 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Tālrunis: +371 29483327
         IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Tālrunis: +371 26196685
         IR@citadele.lv

Pielikumi