Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Citadele paredz pabeigt SIA UniCredit Leasing iegādi Baltijā līdz 2020. gada beigām
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-11-30 09:06:59
Versijas komentārs
Teksts

Ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, lai pabeigtu darījumu starp AS Citadele banka un UniCredit S.p.A. Rezultātā ir paredzams, ka no 2021. gada  janvāra SIA UniCredit Leasing Baltijā, ieskaitot tās Igaunijas un Lietuvas filiāles, būs daļa no Citadeles Grupas.

Darījuma rezultātā Citadele ievērojami palielinās savu līzinga tirgus daļu Baltijā.

Līdz šī gada beigām SIA UniCredit Leasing un SIA Citadeles līzings un faktorings turpinās strādās kā neatkarīgi uzņēmumi un sniegt savus finanšu pakalpojumus. Jaunais Citadeles Grupas līzinga uzņēmums balstīsies uz SIA UniCredit Leasing un SIA Citadeles līzings un faktorings labāko praksi, kā arī sniegs vairāk iespēju saviem partneriem un klientiem.

Noslēgtie nomas un aizdevuma līgumi, kas parakstīti ar SIA UniCredit Leasing, kā arī visas pārējās SIA UniCredit Leasing esošās saistības, paliks spēkā saskaņā ar to pašreizējiem noteikumiem.

“Teju gadu mēs esam aktīvi strādājuši, lai saņemtu visas nepieciešamās atļaujas no uzraugošajām iestādēm Baltijā. Šis ir viens no lielākajiem darījumiem nozarē Baltijā, no kura lielākie ieguvēji viennozīmīgi būs klienti un sadarbības partneri. Apvienojot finanšu nozares un līzinga jomas zināšanas, labākos profesionāļus, izcilo klientu servisu un mūsdienīgākos digitālos risinājumus, paplašināsim iespējas gan līdzšinējiem SIA UniCredit Leasing, gan Citadeles un Citadeles līzings un faktorings klientiem,” uzver Johans Akerbloms (Johan Akerblom), Citadeles vadītājs.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

         Kristīne Mennika
         Korporatīvās komunikācijas vadītāja
         Tālr. 26528533
         E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
         
         Ilona Frīdmane
         Investoru attiecību vadītāja
         Mob. tālrunis: +371 29483327
         E-pasts: IR@citadele.lv
         
         Mihails Goļevs
         Finanšu institūciju daļas vadītājs
         Mob. tālrunis: +371 26196685
         E-pasts: IR@citadele.lv

Pielikumi