Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA DelfinGroup publicē stabilus ceturkšņa rezultātus un apņemas ieviest ESG ziņojumu par 2020. gadu
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-11-02 15:25:53
Versijas komentārs
Teksts

SIA DelfinGroup publicē neauditētus, saīsinātus konsolidētos finanšu pārskatus par 2020. gada trešo ceturksni un apņemas sniegt ESG ziņojumu par uzņēmuma darbības rezultātiem 2020. gadā.

2020. gada 9 mēnešu uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo periodu, ir palielinājies par 4,3%, sasniedzot 16,7 miljonus euro, savukārt salīdzināmā peļņa sasniedza 3,16 miljonus euro.

2020.gada 3. ceturksnī tika pakāpeniski palielināts izsniegto aizdevumu apjoms, kas kopumā periodā sasniedza 14,6 miljonus euro, attiecīgi, par 71,4% vairāk kā iepriekšējā ceturksnī un par 16% vairāk kā 2019. gada 3. ceturksnī. Covid -19 ārkārtas situācijas laikā un tagad DelfinGroup ir strādājis un aktīvi strādā pie produktu uzlabojumiem, lai nodrošinātu labāku klientu apkalpošanu. Pamatojoties uz Grupas konservatīvo kredītpolitiku un stabilu un uzticamu klientu bāzi, patēriņa aizdevumu ar kavējumu (non-performing loans - NPL) attiecība ir saglabājusies salīdzinoši zema, nodrošinot stabilu portfeļa kvalitāti.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis komentē darbības rezultātus: ”DelfinGroup ir parādījis lielu noturību pašreizējās pandēmijas pirmajā vilnī un spējis nodrošināt pakalpojumu, kas veicina finanšu iekļaušanu visā Latvijas teritorijā un ir būtisks lielai iedzīvotāju daļai, par ko liecina kredītportfeļa kāpums. Pie tam ir sasniegti stabili rezultāti, kas pamatojas kopējos finanšu rādītājos. Papildus darbības stabilitātei, es arī vēlētos izcelt to, ka DelfinGroup ir būtiskas iezīmes, kas pamato augstos kredītreitingus starp nozares uzņēmumiem. Mums ir diversificēta ienākumu struktūra - aptuveni 35% no mūsu ienākumiem veido lombardu darbība - vairāk nekā 312 tūkstoši klientu un vairāk nekā 42% no tirgus daļas Latvijā šajā stabilajā biznesa segmentā, kuru nodrošina mūsu 87 filiāļu tīkls 38 Latvijas pilsētās. Mums ir daudzveidīga finansēšanas struktūra - ar savstarpējās aizņemšanās platformu Mintos, regulārām obligāciju emisijām un pašu kapitālu, proporcijas apmēram 3:3:2.”

SIA DelfinGroup akcionāri 2020. gada 3. ceturksnī pieņēma lēmumu par pamatkapitāla palielināšanu līdz 4 miljoniem euro, novirzot iepriekšējo periodu peļņu uz pamatkapitālu. Liela aktivitāte bija vērojama arī investoru un finansējuma piesaistes jomā. 2020. gada 11.augusta tirdzniecībai Nasdaq First North biržā tika iekļautas 5 miljoni euro obligācijas. Savukārt, noslēdzoties ceturksnim, jaunā nenodrošināto obligāciju emisijā tika piesaistīti 3,5 miljoni euro ar kupona likmi 12% un atmaksas termiņu 2022.gada 25. novembris.

Uzņēmuma izpilddirektors un valdes loceklis Didzis Ādmīdiņš papildina: “Man ir prieks paziņot, ka esam apņēmušies ieviest ESG ziņošanas labāko praksi, sākot ar 2020. gadu, tiecoties uz vēl lielāku atvērtību un caurspīdību mūsu darbībās. Mēs sākam ziņot par nodarbinātības rādītājiem, energoefektivitāti un aprites ekonomikas rādītajiem jau 2020. gada 9 mēnešu pārskatā. Uzskatām, ka ikviens sasniedz to, ko mēra. Mūsu vīzija ir iedvesmot citus uzņēmumus, rādot piemēru, kā domāt un rīkoties, veidojot ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi, kas saistīta ar vidi, korporatīvo pārvaldību un sociālajiem aspektiem. Tā ir saprātīga rīcība, un tā mūsu investoriem un plašākai sabiedrībai sniegs papildus vērtību.”

2020. gada 25. augustā SIA DelfinGroup dalībnieki pieņēma lēmumu par juridiskās formas maiņu uz akciju sabiedrību, kas, atbilstoši komerclikumam, norisināsies līdz 2021. gada 11. janvārim. Reorganizācijas ietvaros tiks stiprināta uzņēmuma korporatīva pārvaldība, kas paredz padomes paplašināšanu ar neatkarīgiem padomes locekļiem un virzību augstākās raudzes korporatīvās pārvaldības politiku ieviešanā.

2020. gada 3. ceturksnī tika sasniegti sekojoši koncerna finanšu rādītāji: 

Postenis EUR, miljoni Izmaiņa*,  %
Neto kredītportfelis        34,04        + 7,9
Aktīvi  42,62         +11,4
Peļņa pirms nodokļiem     3,65      - 2,0
Neto peļņa 3,16         - 6,1 

*  Neto kredītportfelis un aktīvi salīdzināti pret 31.12.2019.
   Neto peļņa salīdzināta pret 2019. gada attiecīgo periodu.

DelfinGroup iesniedz neauditētu, saīsinātu konsolidēto sabiedrības pārskatu par 2020. gada 3. ceturksni.

DelfinGroup iesniedz investoru prezentāciju par  2020. gada 3. ceturkšņa darbības rezultātiem. Prezentācija angļu valodā.

__________________________________________________________________

SIA DelfinGroup ir licencēts patērētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā, un pārstāv zīmolus Banknote, VIZIA un Rīgas pilsētas lombards. Delfingroup rada un sniedz pielāgotus finanšu risinājumus cilvēkiem, fokusējoties uz iekļaujošu, videi draudzīgu un sociāli atbildīgu pakalpojumu. Koncerna pamatpakalpojumi ir lombarda aizdevums, patēriņa aizdevums, kā arī senioru aizdevums, kura nosacījumi ir īpaši pielāgoti senioriem. Koncerns darbojas 38 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, kopumā 87 Banknote filiālēs, tāpat uzņēmums ir pārstāvēts digitālajā vidē ar attālinātu pakalpojuma sniegšanu – patēriņa aizdevumu jomā un internetveikalā. Uzņēmums nodarbina vairāk kā 270 profesionālus darbiniekus un 2019. gadā nodokļos ir samaksājis 2,97 miljonus euro. SIA DelfinGroup ir LTRK biedrs un ir saņēmis VID sadarbības programmas Zelta līmeņa statusu.

 

         Kristaps Bergmanis
         Tālrunis: +371 29144168
         E-pasta adrese: kristaps.bergmanis@delfingroup.lv

Pielikumi
DelfinGroup_presentation_2020_Q3_ENG.pdf (2115.22 kB)
DelfinGroup_finance_statements_2020_3Q_LV.pdf (187.65 kB)