Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LightSpace Technologies paraksta 2,25 miljoni EUR ES granta līgumu
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Atcelts
Versija
Datums 2020-07-29 17:11:44
Versijas komentārs
Teksts

2020.gada 28.jūlijā HansaMatrix asociētais uzņēmums LightSpace Technologies ar Eiropas Komisiju ir parakstījis granta līgumu Nr.960828, lai saņemtu granta finansējumu 2,25 miljonu EUR apmērā no Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas programmas “Apvārsnis 2020”.

Turklāt Eiropas Inovāciju padomes kapitāla fonds (angliski: EIC Fund), nodrošinot jauktu finansējumu, veiks līdz 1,7 miljonu EUR kapitāla ieguldījumu LightSpace Technologies, parakstot atsevišķu ieguldījuma līgumu.

LightSpace Technologies ar projektu “Nākamās paaudzes uzlabotās papildinātās realitātes 3D brilles medicīniskajai izglītībai, pirmsprocedūras plānošanai, intraprocesuālai vizualizācijai un pacienta rehabilitācijai" ir uzvarējis spēcīgā 4000 projektu konkursā “Apvārsnis 2020” EIC pilotshēmas "Accelerator" programmas ietvaros, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta COVID-19 ārstēšanas iniciatīvām.

LightSpace Technolgies rīkotājdirektorei Madara Kalniņa-Kalnmalei demonstrējot 3D briļļu prototipu Rīgas Austrumu universitātes slimnīcas Onkoloģijas centram, radioloģijas ārste, Dr. Ilze Enģele norādīja, ka LightSpace augmentētās realitātes 3D brilles radīs būtisku pievienoto vērtību onkoloģijas ķirurgiem, operāciju plānošanas nolūkiem ļaujot vieglāk un efektīvāk pārskatīt datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses datus augstas izšķirtspējas 3D attēlos.

Par LightSpace Technologies

LightSpace Technologies ir 3D optisko risinājumu uzņēmums, kas attīsta “atslēgas” tehnoloģijas multi fokāliem AR galvas displejiem un nākotnes hologrāfiska attēla lightfield un volumetric 3D attēla displejiem. Uzņēmums ir kopīgi īpašumā Nasdaq Baltic kotētam uzņēmumam - HansaMatrix AS (HMX1R) ar vairākiem finanšu VC investoriem. Tā darbības mērķis ir radīt nākotnes trīs dimensiju attēlu displeju tehnoloģijas, kas vizualizē telpiskus 3D attēlus un nodrošina dabisku akomodāciju lietotāja acīm, un tādējādi var tikt profesionāli lietoti ilgstošus laika periodus bez kaitīgas iedarbības uz patērētāja acīm. Papildus informāciju skatīt LightSpace Technologies mājas lapā www.lightspace3d.com.

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu  produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produktu ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan start-up, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Kontakti

LightSpace Technologies
Madara Kalnina-Kalnmale,

Izpilddirektore,

Tālrunis: +371 6780 0009

E-pasts: info3d@lightspace3d.com

https://www.lightspace3d.com/

HansaMatrix

Māris Macijevskis, CFA

Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com

http://www.hansamatrix.com

Pielikumi