Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Banknote īpašnieks SIA DelfinGroup palielina pamatkapitālu līdz 4 miljoniem euro
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-07-29 12:57:59
Versijas komentārs
Teksts

SIA DelfinGroup, kas Latvijas teritorijā darbojas ar zīmoliem Banknote, VIZIA un Rīgas pilsētas lombards, pieņēmusi lēmumu palielināt pamatkapitālu līdz EUR 4 000 000 (4 miljoni euro).

2020. gada 28. jūlijā SIA DelfinGroup akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums palielināt uzņēmuma pamatkapitālu no EUR 1 500 000 līdz EUR 4 000 000. Pamatkapitāls tiks palielināts, novirzot iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu, saglabājot līdzšinējo attiecību starp daļu īpašniekiem, ar attiecīgu izmaiņu reģistrāciju LR Uzņēmumu Reģistrā.

SIA DelfinGroup vīzija ir sasniegt augstāko novērtējuma līmeni, balstoties uzņēmuma vadības vērtībās - vienkāršībā, pieejamībā, cieņā, progresā, ambīcijās, meistarībā un lielā fokusā uz klientu.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis skaidro iemeslus, kādēļ tika nolemts palielināt pamatkapitālu: “Mūsu uzņēmums darbojas jau 10 gadus un šajā laikā ir piedzīvojis pakāpenisku, mērenu izaugsmi no gada uz gadu visu pastāvēšanas laiku. Uzņēmums plāno turpināt iesākto, uzlabojot pakalpojumus, palielinot tirgus daļu, uzlabojot investoru attiecības, un loģisks kārtējais solis, kas to apliecina, ir pamatkapitāla palielināšana, stiprinot uzņēmuma bilanci.” 

SIA DelfinGroup valdes loceklis, izpilddirektors Didzis Ādmīdiņš, kas cita starpā atbild par patēriņa kreditēšanas segmentu: “Mūsu plānos ir uzlabot kreditēšanas produkta pievilcību visām klientu kategorijām. Spēcīga finansiālā pozīcija mums palīdzēs radīt, un piedāvāt jaunus produktus un pilnveidot esošos, kas mūsu pakalpojumus padarīs vēl ērtākus un izdevīgākus.” 

“Būtisks palielinājums uzņēmumam pamatkapitālā ir nepārprotams signāls mūsu investoriem tam, ka mēs domājam un plānojam savu darbību ilgtermiņā. Mūsu mērķis ir būt konkurētspējīgiem finansējuma piesaistē gan fondu biržā, gan savstarpējo aizdevumu (peer to peer) platformā Mintos”, tā skaidro uzņēmuma valdes loceklis, finanšu direktors Kristaps Bergmanis. 

“Nozīmīgai iedzīvotāju daļai lombarda pakalpojums ir pieejamākais papildus finansējuma ieguves avots gan ikdienas, gan neparedzētiem tēriņiem. Reģionos mūsu filiāles bieži vien ir vienīgā finanšu iestāde pilsētā. Gadu gaitā esam transformējuši lombarda aizdevumu mūsdienīgā, ērtā un atbildīgā pakalpojumā, kas primāri risina finanšu pieejamības jautājumu, taču vienlaikus veicina arī saražoto resursu efektīvu izmantošanu, darbspējīgas mantas atgriežot otrreizējā tirgū”, papildina uzņēmuma valdes loceklis, komercdirektors Ivars Lamberts. 

SIA DelfinGroup ir emitējusi obligācijas, kuras Nasdaq Riga biržā ir iekļautas jau kopš 2014. gada. Uzņēmuma investoru lokā ir gan privātpersonas, gan institucionālie investori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. 

Banknote tirgus daļa lombardu segmentā Latvijā pārsniedz 45% no kopējā tirgus, patēriņa aizdevumu segmentā - 8%. Uzņēmuma filiālēs ir iespējams saņemt gan lombarda pakalpojumu, gan arī patēriņa aizdevuma pakalpojumu, kura nosacījumi senioriem ir īpaši pielāgoti. Tāpat uzņēmums ir plaši pārstāvēts digitālajā vidē un attīsta attālināto pakalpojuma sniegšanu – patēriņa aizdevumu jomā un internetveikalā.

   __________________________________________________________________

SIA DelfinGroup ir licencēts patērētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā. Koncerns ir pārstāvēts ar zīmoliem Banknote, VIZIA un Rīgas pilsētas lombards. Koncerna pamatpakalpojumi ir patēriņa aizdevumi, distances aizdevumi un lombarda aizdevumi. Kopumā koncerns darbojas 38 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, kopumā 87 filiālēs, nodarbina vairāk kā 270 profesionālus darbiniekus un 2019. gadā nodokļos ir samaksājis 2,97 miljonus euro. SIA DelfinGroup ir LAFPA un LTRK biedrs un ir saņēmis VID sadarbības programmas Zelta līmeņa statusu.

         Kristaps Bergmanis
         Mobile: +371 29144168
         E-mail: kristaps.bergmanis@delfingroup.lv

Pielikumi