Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Drīzumā sāksies Citadeles subordinēto obligāciju piedāvājuma periods
Emitents Citadele banka, AS (2138009Y59EAR7H1UO97)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-03-06 16:00:46
Versijas komentārs
Teksts

2020. gada 3. martā Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja 2020. gada 2. marta AS “Citadele banka” EUR 30 000 000 Trešās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pamatprospektu. 4. martā bankas valde apstiprināja subordinēto obligāciju pirmās sērijas pirmā laidiena sākotnējos galīgos noteikumus.

Savas EUR 30 000 000 Trešās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas ietvaros banka Citadele uzsāk subordinēto obligāciju pirmās sērijas pirmā laidiena piedāvājuma periodu. Tas ilgs no 2020. gada  9. marta plkst. 14:00 līdz 18. marta plkst. 16:00 (pēc Latvijas laika).

Pirmajā laidienā Citadele plāno veikt subordinēto obligāciju emisiju līdz 30 miljonu apmērā. Emisijas datums ir plānots 2020. gada 24. marts. Obligācijas tiks piedāvātas ieguldītājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī tās varēs iegādāties kvalificētie ieguldītāji no citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm.

No piedāvājuma gūtos līdzekļus Citadele izmantos vispārējai biznesa attīstībai un Citadeles Grupas kapitāla pietiekamības rādītāju turpmākai stiprināšanai, tai skaitā subordinētā kapitāla izmantošanā saskaņā ar CRR un citām 2. līmeņa kapitālam piemērojamām prasībam.

Emisijas cena ir plānota 100% no obligācijas nominālvērtības. Obligācijas nominālvērtība –     10 000 eiro. Sākotnējās izvietošanas laikā paraksatīšanās ir  vismaz uz 10 bankas Citadele subordinētām obligācijām. Procentu maksājumi par bankas Citadele subordinētajām obligācijām tiks veikti divas reizes gadā galīgajos noteikumos noteiktajos datumos. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pēc 10 gadiem, taču bankai ir tiesības tās dzēst arī pirms termiņa.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrētais obligāciju emisijas pamatprospekts nosaka vispārīgos EUR 30 000 000 Trešās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas noteikumus, savukārt attiecīgo sēriju un laidienu emisijas precīzs apjoms, obligāciju cena, dzēšanas termiņš, ienesīgums un citi parametri ir noteikti attiecīgās emisijas gala noteikumos. Obligācijas ir plānots iekļaut regulētajā tirgū – biržas “Nasdaq Riga” Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. Juridisko atbalstu bankai sniedz Zvērināta advokāta Edija Pogas prakse. Redgate Capital darbojas kā finanšu konsultants.

Par Citadeli

Citadele ir Latvijā reģistrēta banka, kas piedāvā privātpersonu apkalpošanu, kā arī privātbankas, aktīvu pārvaldes, kreditēšanas, līzinga un citus komercbankas pakalpojumus. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Citadele tika reģistrēta kā akciju sabiedrība 2010. gada 30. jūnijā.

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju. Mūsu mērķis ir kļūt par čempionu starp Baltijas bankām. Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju un maksāt uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadeles akcionāri ir starptautiska investoru grupa ar pieredzi banku sektorā visā pasaulē. 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija “Ripplewood Advisors LLC”, pārejās akcijas ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) īpašumā.

 

Turpmākā informācija:

 

Kristīne Mennika

Korporatīvās komunikācijas vadītāja

Mob. tālrunis: +371 26528533

Kristine.Mennika@citadele.lv

 

Ilona Frīdmane

Investoru attiecību vadītāja

Tālrunis: +371 67010183

IR@citadele.lv

 

Mihails Goļevs

Finanšu institūciju daļas vadītājs

Tālrunis: +371 6 7778585

IR@citadele.lv

Pielikumi
Final Terms.pdf (46.32 kB)
Issue specific summary_LV.pdf (170.05 kB)