Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Juris Hmeļņickis kļuvis par AS “Grindeks” valdes priekšsēdētāju
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids 3.1. Papildu regulētā informācija, kas ir jāatklāj saskaņā ar dalībvalsts tiesību aktiem
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2020-02-04 12:58:22
Versijas komentārs
Teksts

AS “Grindeks” informē, ka uzņēmuma padome ir apstiprinājusi Juri Hmeļņicki par AS “Grindeks” valdes priekšsēdētāju.

AS “Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans pamato, ka padome ir augsti novērtējusi Jura Hmeļņicka profesionalitāti, zināšanas farmācijā un plašo skatījumu uz farmācijas industrijas attīstību, kā arī viņa personiskās īpašības – mērķtiecību un neatlaidību: “Straujā “Grindeks” meitas uzņēmuma “Kalceks” izaugsme ir devusi pārliecību, ka Juris Hmeļņickis ir gatavs spert nākamo soli savas karjeras augšupejā un kļūt par AS “Grindeks” valdes priekšsēdētāju. Svarīgākie Jura Hmeļņicka uzdevumi jaunajā amatā būs paplašināt uzņēmuma darbību Eiropā Savienībā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Dienvidaustrumāzijas valstīs, kā arī stiprināt pozīcijas NVS valstīs.”

Juris Hmeļņickis uzņēmumā “Grindeks” ir ieņēmis vairākus vadošus amatus – bijis kvalitātes direktors, kvalificētā persona un valdes loceklis. Kopš 2014. gada Juris Hmeļņickis ir “Grindeks” meitas uzņēmuma AS “Kalceks” valdes priekšsēdētājs.

Juris Hmeļņickis ir ieguvis doktora grādu ķīmijā un maģistra grādu ekonomikā Latvijas Universitātē, maģistra grādu kvalitātes vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī apguvis Zviedrijas institūta vadības programmu līderības un ilgtspējīgas uzņēmējdarbības jomā. Juris Hmeļņickis ir līdzautors vairākām zinātniskajām publikācijām analītiskajā pētniecībā un hromatogrāfijā.

Jurim Hmeļņickim nepieder AS “Grindeks” akcijas.

Darbu AS “Grindeks” valdē turpina Jānis Romanovskis.

 

Par AS „Grindeks”

“Grindeks” ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. “Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 11 valstīs.

“Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža medikamentu un gastroenteroloģisko līdzekļu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido oriģinālprodukti Mildronāts® (meldonijs*) un Ftorafur® (tegafūrs), patentbrīvie medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī aktīvās farmaceitiskās vielas.

*Meldonijs ir iekļauts sportā aizliegto vielu sarakstā.

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

www.grindeks.lv

 

Pielikumi